E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin1 milyar dolarlık fuar---

1 milyar dolarlık fuar

1 milyar dolarlık fuar
15 Şubat 2014 - 04:37 borsagundem.com

250 milyon Euro’luk tekne ve yatın sergilendiği 7’nci CNR Avrasya Boat Show’da 1 milyar dolarlık iş hacminin oluşması bekleniyor

CNR EXPO Yeşilköy’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen CNR Avrasya Boat Show’da 400’ün üzerinde yat, tekne ve yelkenli görücüye çıktı. Karada yapılan dünyanın ikinci en büyük denizcilik fuarında milyonlarca Euro değerindeki süper lüks yatların yanısıra sürat tekneleri, botlar, jet skiler, yelkenliler ve çeşitli deniz malzemeleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Hürriyet'te Burak Coşan imzasıyla yer alan habere göre dün VIP açılışı yapılan fuar, 23 Şubat 2014 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Pozitif Fuarcılık tarafından DENTUR desteğinde düzenlenen fuarın VIP açılışında Dernek Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Boat Show’un yalnıza lüks yat ve teknelere ev sahipliği yapmadığını belirterek, deniz severleri kolaylıkla denizci yapabilecek tekne ve yatların da sergilendiğini söyledi. Yat ve tekne sektöründeki bayrak sıkıntısına dikkat çeken Sirkecioğlu, şöyle konuştu; “Ülkemizde yüzde 8’lik vergiden kurtulmak için teknelerimize ABD bayrağı takıyoruz. İstanbul’da yalnızca 4 marinamız var. Bunlar sektörü geriye götürüyor.”

TERİM DE FUARDA

CNR Holding Fuarcılık Grubu Başkanı Cem Şenel de fuarın sektörde 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacağını söyleyerek, sergilenen tekne ve yatların toplam değerinin 250 milyon Euro olduğunu belirtti. Şenel, “Fuara, BDT Ülkeleri, BAE, İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcılar katılacak. Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi bekliyoruz. 400 firma 1000 marka ile 85 bin metrekarelik alanda tekne, yat ve aksesuarlarını sergileyecek” dedi. Fuarı ziyaret edenler arasında Koç Holding CEO’su Turgay Durak ve Milli Takımlar teknik Direktörü Fatih Terim’de yer aldı.

400 
Fuarda sergilenen tekne ve yat sayısı

1000
Fuarda yer alan marka sayısı

85 bin m2
Fuarın gerçekleştirildiği alan

250 milyon Euro 
Fuarda sergilenen tekne ve yatların toplam değeri

3.6 milyon sterlin 
Fuarda yer alan en pahalı yabancı yat olan Princess 82’in fiyatı

2.8 milyon Euro 
Fuardaki en büyük Türk yapımı yat Numarine 78 Fly’ın fiyatı


Kıraç’tan 800 bin €’luk yelkenli

İPEK Kıraç’ın yönetimindeki Sirena Marine de, 3 standta 3 ayrı marka yelkenli tekne ve motoryatla fuarda yer aldı. Suna ve İnan Kıraç’ın kızları İpek Kıraç yönetimindeki, Türkiye’nin ilk seri yelkenli tekne üreticisi, Kıraça Grubu şirketlerinden Sirena Marine’in, geçen yıl Cannes Boat Show’da Dünya Lansmanı’nı gerçekleştirdiği Azuree 46 Türkiye’de ilk kez sergilenirken, daha üst segmente yönelen lüks performans yelkenli teknesi Euphoria 54’ün de dünya lansmanını bu kez İstanbul’da gerçekleştirdi. Açılışta İnan Kıraç ve Galatasaray’ın Eski Yöneticisi Ergun Gürsoy’da yer aldı. 

115 KİŞİ ÇALIŞTI

Euphoria serisinin ilk modeli Euphoria 54 için büyük heyecan duyduklarını ifade eden İpek Kıraç, tasarımın Germán Frers’e ait olduğunu söyledi. Kıraç, Azimut ve Swan gibi dünya markalarının tercih ettiği Sirena Marine ile Türkiye’den uluslararası markalar yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kıraç, “Sirena Marine’de 400 kişiye istihdam sağlanıyor.  Euphoria 54 için ise 115 kişi çalıştı. Teknenin değeri 800 bin Euro ve 54 feet uzunluğunda. Geçtiğimiz yıl, tasarımcılarımız Rob Humphreys, Germán Frers ve Sirena Marine ekibimle hedefimizin ‘Türkiye’den uluslararası markalar yaratmak’ olduğunu belirtmiştim. Geçen süre içinde Rob imzalı Azuree 46’yı uluslararası sularda lanse ettik. Şimdi ise Germán imzalı Euphoria serimizin ilk modelini tanıttık. Euphoria 54’ün uluslararası sulardaki ilk tanıtımı ise Eylül’de Cannes’da olacak” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)