E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporA Millilerden golsüz prova!---

A Millilerden golsüz prova!

A Millilerden golsüz prova!
05 Haziran 2024 - 00:48 borsagundem.com

A Milli Futbol takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi çıktığı hazırlık karşılaşmasında İtalya ile golsüz berabere kaldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında özel maçta deplasmanda karşılaştığı İtalya ile berabere kaldı.

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel maçta İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bologna şehrindeki Renato Dell'Ara Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

İtalya beraberliği ile Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, galibiyet hasreti 4 maça yükseldi. Ay-yıldızlı ekip biri resmi olmak üzere oynadığı son 4 maçta galibiyete ulaşamadı. Avrupa Şampiyonası eleme grubu son maçında deplasmanda Galler ile berabere kalarak grup lideri olarak EURO 2024 bileti alan Türkiye, mart ayında oynadığı hazırlık maçlarında ise Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya da 6-1 mağlup oldu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, sıradaki maçında 10 Haziran Pazartesi günü Polonya ile karşılaşacak. Polonya-Türkiye karşılaşması, PGE Narodowy Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak.

Türk taraftarlar, İtalya deplasmanında A Milli Futbol Takımı'nı yalnız bırakmadı. Renato Dall'Ara Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan Türk taraftarlar, milli takımı destekledi. Ağırlıklı olarak Bologna'ya yakın kentler Venedik, Modena ve Milano'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar, karşılaşmayı statta takip etti.

SEMİH KILIÇSOY VE OĞUZ AYDIN İLK KEZ FORMA GİYDİ

Beşiktaşlı futbolcu Semih Kılıçsoy ve Alanyaspor'da oynayan Oğuz Aydın, İtalya karşısında ilk kez A milli formayı giydiler. Oğuz Aydın karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 46'ncı dakikada yerini Abdulkadir Ömür'e bıraktı. Semih Kılıçsoy ise 82'nci dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.

Vincenzo Montella İtalya Milli Futbol Takımı formasını ilk defa 5 Haziran 1999'da Galler karşısında Renato Dall Ara Stadyumu’nda giydi. Montella, 25 yıl sonra aynı stadyumda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olarak ülkesi İtalya’ya rakip oldu.

ARDA GÜLER VE SALİH ÖZCAN KADRODA YER ALMADI

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Real Madrid ile Borussia Dortmund'un kadrolarında bulunan ve A Milli Takım kampına İtalya'da katılan Arda Güler ile Salih Özcan maç kadrosunda yer almadı.

Arda ve Salih, ay-yıldızlı ekibin İtalya ile oynadığı karşılaşmayı tribünden takip etti.

Ferdi Kadıoğlu ve Yunus Akgün de tedbir amacıyla kadroya alınmadı.

BARIŞ ALPER YILMAZ FORVETTE GÖREV ALDI

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya karşısında forvette Barış Alper Yılmaz'a görev verdi. Avusturya karşılaşmasının ikinci yarısında Kerem Aktürkoğlu'nun yerine oyuna dahil olan Barış, İtalya maçında ise ay-yıldızlı ekip adına en uçta görev alan ismi oldu.

İLK 11'DE 7 DEĞİŞİKLİK

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Avusturya ile oynanan son hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11'de 7 değişikliğe gitti.

Avusturya maçının başlangıç kadrosunda yer alan Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine İtalya karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı ve Barış Alper Yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı.

Kaan Ayhan, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise Avusturya maçından sonra İtalya karşısında da ilk 11'de şans buldu.

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 geniş kadrosu belli oldu

 

A Milli Futbol Takımımız Avusturya deplasmanında

 

A Milli Takım, Macaristan'a tek golle yenildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)