E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasalarında kritik bekleyiş---

ABD piyasalarında kritik bekleyiş

ABD piyasalarında kritik bekleyiş
10 Haziran 2024 - 08:20 borsagundem.com

Enflasyon ve Fed toplantısı ABD piyasalarının yönü hakkında ipuçları verecek

Yatırımcılar, hisse senetlerini rekor seviyelere taşıyan ekonomide yumuşak iniş umutlarının hala haklı olup olmadığına dair ipuçları için bu haftaki enflasyon rakamlarını ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısını yakından izleyecek.

Bu yılki ralli, Fed'in büyümeye zarar vermeden enflasyonu düşürebileceği beklentisiyle S&P 500'ü bugüne kadar %12'den fazla yükseltti. Ancak son ekonomik veriler çelişkili sinyaller gönderiyor: Cuma günü açıklanan ABD istihdam rakamları beklenenden çok daha güçlüyken, daha önceki veriler imalatta yavaşlama olduğunu ve ilk çeyrek büyüme oranının daha düşük revize edildiğini gösterdi.

Önümüzdeki çarşamba günü açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon verilerinin fiyatlar kontrol altında tutularak tatmin edici bir büyüme ekonomisi beklentilerini karşılaması gerekiyor. Çarşamba gününün ilerleyen saatlerinde yatırımcılar, ABD merkez bankasının faiz indirim planlarına ilişkin sinyaller için Fed'e bakacak.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü Küresel Piyasa Stratejisi Başkanı Paul Christopher, "Piyasa biraz netlik istiyor ve Fed'in faiz indirimine başlamak için aralık ya da ocak ayına kadar beklemek zorunda kalmasını istemiyor" dedi ve uzun süre yüksek borçlanma maliyetlerinin ekonomiye zarar verebileceğini ekledi.

ABD piyasaları için 'balon' yorumu

 

ABD piyasalarında ralli beklentisi

 

ABD piyasalarında çürük tahvil rallisi

 

BofA'dan çarpıcı ABD piyasası analizi: Ralli şimdiden çok ileri gitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)