E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında kritik gelişme: İmza atıldı---

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında kritik gelişme: İmza atıldı

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında kritik gelişme: İmza atıldı
06 Haziran 2024 - 22:15 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ''Türkiye, F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı” açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'nin yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması ve mevcut envanterin yenilenmesine yönelik önemli bir açıklama yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller tarafından yapılan açıklamada ''Türkiye, F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı" denildi.

"ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, bugün yaptığı açıklamada F-16'ların Türkiye'ye satışında sona yaklaşıldığı mesajını vererek, "Türkiye'nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı." ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Flake, "Bu, ABD'nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım. Yoğun çalışmalarından dolayı Türkiye Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürler" demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Siyasi ve Askeri İlişkiler departmanı ise Türkiye'nin Ocak ayında satın alımında anlaştığı F-16 savaş uçaklarına dair "ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri." değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD'den F-16 açıklaması: İmza çok yakın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abuzittin07 Haziran 2024 17:25

    Ekonomi bozuk diyor uçak alıyor uçak alıcana o parayla ekonomi yi düzelt..

  • Mucise Reis : )07 Haziran 2024 11:53

    :D elinde tutup depoya çıkartılacak uçakları bizlere, orada uçma,i burada uçma, o devlete karşı kullanma, vb. diye diye sattığı çöpler :D 4 nesil uçaklar çin 6 nesil üretecek prototif ve sistemler hazır. biz 4 g gibi 4,5 g adı altında bılındık f16 kullanıcaz :D ... Bir tane f 35 f 16menziline girmeden Radarda 5  tane kilit atıp etrafındaki diğer sistemleri devreye sokup f16 ca radara girmeden yok edebilir :D .. neyse bizde kaan var bizde süngü takar f35 lere saldırırız :D ...  çöp bu uçaklar ... f35 alsak 40 yıl modern durur hava uçaklarımız, biz f16 alıp 5 yıl :D terdih ettik ... f35 ayarında uçak almak gerekli. 5 nesil etrafımızda herkeslerde var. uçak gemisi olan düşman tavırlılardada var. bizde neden yok ???

  • azmi07 Haziran 2024 15:44

    Eski nesil uçakları alsan ne olur ,almasan.. Projesinden imalatına emek ve maddiyatla katıldığımız F 35 leri neden alamıyoruz. Bu projeden neden çıkarıldık. Ödediğimiz 2 mlyar dolara ne oldu. Körfez savaşlarını biliyorum. Yok 35 nci paralelin aşağısına uçamazsın , yok orayı , burayı bombalayamazsın. Yazılımları bile ellerinde adamların. İsterlerse hiç bir yere uçamazsın. Kaan'mış. Bu teknelojiyi alt edebilecek donanıma sahip mi ? İha, Siha'larmış , herkesde var , yutturmaya çalışmayın. Oyalama taktiği bunlar ,yeter ki yönetimde olalım..

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ07 Haziran 2024 09:38

    ABD panik sardı KAAN uçağını yapacağımıza artık kanaat getirdiği için.Uçak yapılana kadar ne satarsam kar mantığı ile hareket etmektedir.

  • ALİ KODUŞ07 Haziran 2024 09:37

    ABD bizi 3 senede böyle idare eder.Bence ABD korku sardı PKK ve YPG yapılacak operesyonlardan dolayı olup dikkat dağılması yaptığını düşünmekteyim.

  • Mucise Reis : )07 Haziran 2024 11:56

    abd haber sitelerine bakarsan dedikleri şu. ABD bu uçakları TC ye vermeli. olası Rusya -Nato geiriliminde F35 ler uçak gemilerinde kullanılır. F16 lar nato ülkelerinden hiba alınıp Türk hava alanlarında binlercesi kullanılıp, sonra imha olsada olur. yani ukrayna ne yapıyor ? ne kadar nato ülkesinde depoalrda eski nesil silah cephane roket top mermi tank uçak helikopter nb. HİBE alıyor. rusylara karşı kullanıyor, bunları hibe veren nato devletlere ABD yeni modernize silahlşarı satıyor yenileme oluyor güçlendirme oluyor nato devletlere. Türkiye o bakımdan f16 alt yapısı olan gneiş topaklara sahip olacak. yunan ise 5 nesil helikopter alt yapı,i f35 alt yapı, modern tamir tank bakım alt yapı olacak. ABD işine gelirse satar