E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Isuzu anlaşırsa JV Samavto'nun çoğunluk payını alacak---

Anadolu Isuzu anlaşırsa JV Samavto'nun çoğunluk payını alacak

Anadolu Isuzu anlaşırsa JV Samavto'nun çoğunluk payını alacak
05 Haziran 2024 - 18:21 borsagundem.com

Anadolu Isuzu, Özbekistan'da bulunan JV Samavto’nun çoğunluk hisselerini devralma olasılığını değerlendirmek üzere Mutabakat Zaptı imzaladı.

BORSAGUNDEM.NET

Anadolu Isuzu (#ASUZU), bugün Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetim Ajansı ile JV Samavto LLC. şirketine ilişkin mutabakata vardı. Şirket, merkezi Taşkent ve üretim tesisi Semerkant'ta bulunan araç üreticisi JV Samavto’nun çoğunluk hisselerini devralma imkanlarını değerlendirmek ve bu kapsamda gerekli çalışmaları yürütmek üzere Mutabakat Zaptı imzaladı.

Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde, Anadolu Isuzu'nun yurt dışı pazarlarda büyümesi mümkün olabilecek. Özbekistan'da stratejik bir iş birliği fırsatını araştıran Anadolu Isuzu, bu hamle ile araç üretim kapasitesini ve pazar payını artırmayı planlıyor.

Anadolu Isuzu, yıllıklandırılmış verilere göre 2024’ün ilk çeyreğinde yurt dışı gelirlerini yurt içi gelirlerinden daha hızlı büyüttüğü gözleniyor. Gerçekleştirdiği bu hamlenin hayat bulması halinde yurt dışı gelirlerinin daha da artması mümkün olabilecek.

Yarın 1 şirket nakit temettü verecek

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Borsa için ne kadar işlem vergisi düşünülüyor?

 

Borsa İstanbul’da gong Yiğit Akü için çaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 88,50
En Yüksek: 90,60
En Düşük: 88,30
Değişim 0,23 %
FK: 4,19
PD / DD: 0,75
İşlem Hacmi 127.437.850
Toplam Adet: 1.423.432
Ağırlıklı Ort.: 89,50
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)