E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAramco'da 10 milyar dolarlık halka arz!---

Aramco'da 10 milyar dolarlık halka arz!

Aramco'da 10 milyar dolarlık halka arz!
30 Mayıs 2024 - 08:15 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın pazar günü 10 milyar dolarlık Aramco hissesi satışı yapması bekleniyor.

Suudi Arabistan, petrol devi Saudi Aramco'nun hisselerinin ikincil arzını pazar gününe kadar resmen başlatmaya hazırlanıyor ve bu sayede 10 milyar dolardan fazla fon sağlayabilir.

Bloomberg'in haberine göre, Aramco'nun en büyük hissedarı olan hükümetin bir talep toplama süreci yürütmeyi planladığını belirten ajans, hisse satışının şimdiden Ortadoğu ve Avrupa'daki yatırımcılardan toplam 10 milyar doların üzerinde gayrı resmi ilgi gördüğünü belirtti.

Haberde, arz süresine ilişkin nihai bir karar alınmadığı ve büyüklüğü de dahil olmak üzere anlaşmanın şartlarının hala değişebileceği vurgulandı.

Aramco'nun hisseleri, yıl başından bu yana yaklaşık %11 düştü. Hisseler bu hafta yaklaşık son bir yılın en düşük seviyelerini gördü.

İkincil halka arz, Suudi Arabistan'ın Aramco'nun ilk halka arzında yaklaşık 30 milyar dolar toplayarak dünyanın en büyük hisse senedi satışını gerçekleştirmesinden yaklaşık beş yıl sonra gelecek.

Halka arzı için aralarında Citigroup, Goldman Sachs ve HSBC Holdingsc'in de aralarında bulunduğu bir dizi banka ile çalıştığı da belirtiliyor

Aramco'nun kârı geriledi

 

Saudi Aramco en yüksek ikinci net kârını açıkladı

 

Aramco CEO'sundan petrol öngörüsü

 

Aramco'nun kârında büyük düşüş

 

Aramco'nun kârında keskin düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)