E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvustralya'da son yılların en düşük büyümesi---

Avustralya'da son yılların en düşük büyümesi

Avustralya'da son yılların en düşük büyümesi
05 Haziran 2024 - 07:02 borsagundem.com

Avustralya ekonomisi, yüksek faiz oranlarının etkisi ve enflasyon baskıları nedeniyle çeyrekten çeyreğe neredeyse durma noktasına geldi.

Avustralya İstatistik Bürosu (ABS) tarafından açıklanan verilere göre, Ülke ekonomisi yılın ilk üç ayında bir önceki döneme göre sadece %0,1 büyüdü. Piyasa beklentisi büyümenin %0,2 olacağı yönündeydi.

Bu, Ülkenin 2021 üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük büyüme oldu.

Söz konusu dönem geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında ise GSYH artışı %1,1 ile piyasa beklentisi olan %1,2'nin hemen altında kaldı.

Ülke ekonomisi bir önceki çeyrekte dönemsel %0,2, yıllık %1,5 büyüme göstermişti.

Yavaşlamaya, Mayıs 2022'den bu yana yapılan 13 faiz artışının ardından hane halkı bütçeleri baskı altında kalırken, kira ve elektrik fiyatları gibi kritik alanlarda fiyatlar hâlâ hızla yükseldiğinden, perakende harcamalarındaki zayıflık neden oldu.

Veriler, Ülkenin ekonomik büyümeye dayalı refahının bir ölçüsü olan kişi başına düşen milli gelirin üst üste beşinci çeyrek dönemde de düştüğünü gösterdi.

Ülkede asgari ücret 1 Temmuz'dan itibaren %3,75 oranında artırılarak tüm işçiler üzerindeki maliyet baskısının yaklaşık %25 oranında hafifletilmesine neden olacak.

Yavaş büyüme, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) faiz oranlarını daha da artırma ihtimalini azaltıyor; Ancak politika yapıcılar hâlâ enflasyonun son aylarda hafif arttığının farkında.

İsviçre'nin Türkiye altın ihracatı arttı, Çin'e azaldı

 

ABD vadeli endeksleri geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA05 Haziran 2024 10:47

    UMARIM BATARLAR.ÇANAKKALE SAVAŞINDA GELİP BİZİMLE NE İŞİNİZ VAR İDİ ŞAVAŞMAYA TOPRAKLARINIZ SİZLERE Mİ YETMEDİ Kİ .