E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!---

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
15 Mayıs 2024 - 17:11 borsagundem.com

Ankara'da yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polis müdürü ve 1 komiser gözaltına alındı.


Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 61 sanığın yargılanması devam ediyor.

Suç örgütü ile ilgili iddialarda adı geçen ve Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı ile buluştukları iddiası sosyal medyada yer alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, İçişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta görevden uzaklaştırıldı. İddialarla ilgili mülkiye müfettişleri tarafından başlatılan idari soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialar üzerine 'Suç işlemek için anlaşmak', 'Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında dün 3 polis müdürü ve komiser U.G.'nin ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün 4 isim hakkında gözaltı kararı verdi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gizli tanık S.S.'nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Beştepe'de kritik zirve

 

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan sert mesaj: Yerle bir edeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZİMET GERÇEKKALE16 Mayıs 2024 14:16

    Polislerin bu mafya liderinin yakalanmasında bir anda bir kaç emniyet yetkilisi aynı anda operasyonu bir anda nasıl yaparlar diye yorumlar var idi bana da ilginç geldi operesyona bakarmısınız nasıl da göstemelik panik hali ve amartörce bir hareket gibi geldi bana.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA16 Mayıs 2024 14:12

    Nasıl olur daha 17 yaşında ki yeni bir yetme Ankara yı 8 senede ele geçiyor en büyük mafyası olup ortalığı tir tir titretiyor.Bunun bir ayağı güçlü şekilde devletin içinde olmazza ve üzerlerine emniyet güvenlik ve bundan da önemlisi  Adalet olarak gidilmez sümen altı yapılır ise olacağı bu.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL16 Mayıs 2024 11:54

    Şu adama bakarmısınız doğudan gelecek 8 sene içinde ülkenin bir numaralı mafyası olacak eğlence dünyası akaryakıt dünyası inşaat dünyası ticaret dünyasını ele geçiriyor iş insanlarının malına çöküp vermeyenin dişlerini çekip her türlü işkence ödürme yapıyor bunun yaptıkları şikayet ediliyor karakoldan yargıya geçmiyor geçti ise hiç işlem yapılamıyor bu nasıl bir ülke arkadaş.Eğer bunun uzantıları devletin içilerinde olmasa asla hiç bir şey yapamaz idi.Bunları asmaz isen tüm ülkenin tüm bireyleri mafya olup çıkar kimse kusura bakmasın.

  • ALİ KODUŞ16 Mayıs 2024 11:35

    Adam 2016 da isportacı olarak Ankara da işe başlamış helal yönden, 2024 de de Ankara da mafyaların mafyası bir numarası olmuş kısa zamanda nasıl olurda bunun ve çetesinin yapmış olduğu çinayetleri, olayları milletin malına resmen çökmelerini dün tv den öğrenince tüylerimiz resmen ürperdi.Bununla devletin içinde ortaklıkları olmasa ve buna kimse dokunmamış ise muhakkak devletin içinde dokunmama, koruma ve işbirlikçileri olması akla getirmektedir.

  • borsacı16 Mayıs 2024 08:28

    organize karanlık bir örgüt var devletin tüm damarlarına sızmışlar .malesef  çetelerle işbirligi var gibi temizlik şart.

  • AHMET ÖZBİLEN16 Mayıs 2024 11:36

    Ya sırtını PKK, YPG ve KANDİL e dayadıklarını söyleyip te  TCMM de kadar girdiler ise onlara ne diyeceksin.

  • astor16 Mayıs 2024 09:44

    he bizde yedik.

  • maarif16 Mayıs 2024 09:39

    öyle mi? 20 yıl sonra fark edebilmiş olman iyi. google'a topuğuna sıkılan emniyet müdürü, arabasından uyuşturucu çıkan polis yaz. sonra bu kişilerin sosyal medya hesaplarında hangi partiyi desteklediğine bak. o zamann bulursun suç örgütünü

  • Pala15 Mayıs 2024 22:20

    Sen misin mafyayi hapse atan? Sürünün hapiste

  • caner15 Mayıs 2024 19:50

    Bu ilkede İDAM Olmadığı sürece , KATİLLERDE, HIRSIZLARDA, SAPIKLARDA Elini kolunu sallayarak gezerler,

  • astor16 Mayıs 2024 09:46

    devlet önce yasaları uygulasın yeter.

  • Keklik 15 Mayıs 2024 22:21

    İdamı suçsuza verirler mafya hırsız siyasetçi el ele sokakta gezer

  • Mucise Reis : )15 Mayıs 2024 18:59

    Askerde şöyle derlerdi. sen kısa dönem çavuşsun. derdin mi var ? emir komuta var. sen bir üstüne, diğer bir üstüne öbüdürü dieğr üssüne söyler. asla silsile bozulmaz. burada belliki emniyet içinde bir x dosya işleme giriyor. bu x dosya en üst makamlardan izin alınmadan operasyon ile gerçekleşiyor. gerçekleşen işde, sorgulamalarda yakalanan şahıs bazı açıklamalar itiraflar vb yapınca iş değişiyor ve operasyon eden emniyet amirleri görevden alınıyor. Benim anladım farklı bir birim yapılanması var. bu ortaya çıkartılmadan hoopp görevden almalar ve ilgili operasyonun dondurulması durdurulması gerçekleşti. Acaba ipin ucu hangi noktaya seviyeye gidecekti ??? bunu bilemeyecez çünkü, görevden almalar olayı frenleme demek manası taşıyor. Yaşadığım ülkeye olaylara bakınca bu gelıyor düşüncelerim oluyor

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL15 Mayıs 2024 17:37

    Eğer ki suç işledi ise ister milletvekili ister bakan ister ise cumhurbaşkanı olsun Adalet Herkes için aynı şekilde çalışmaz ise o ülke batar ve parçalanır.