E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakan Şimşek: Kripto ve hissede kazanca dayalı vergilendirme öngörmüyoruz---

Bakan Şimşek: Kripto ve hissede kazanca dayalı vergilendirme öngörmüyoruz

Bakan Şimşek: Kripto ve hissede kazanca dayalı vergilendirme öngörmüyoruz
05 Haziran 2024 - 17:28 borsagundem.com

Bakan Şimşek borsa ile kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin iddialara yanıt verdi. Şimşek "Kripto varlıklar ve hissede kazanca dayalı vergilendirme öngörmüyoruz, sınırlı işlem vergisi gündemde" ifadelerini kullandı


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bloomberg'e açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek açıklamasında “Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Şimşek yaptığı açıklamada, hükümetin varlıklara 'çok sınırlı' bir işlem vergisi getirmeyi düşündüğünü belirtti ancak bunun potansiyel boyutunu belirtmedi.

Borsa için ne kadar işlem vergisi düşünülüyor?

 

Borsa ve kripto kazancına vergi geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk06 Haziran 2024 06:07

    Minibus ve taksi plakalarindan,evlerden, vergi almamakta direnmekle kalmiyor onunbunun vergi borcunu affedip ki neden edildiginin bilgiside verilmiyor ,donup tc tarihinde ilk kez emekliye asgari ucretin yarisina yakin maad odeyip sonrada

  • Fhr 05 Haziran 2024 23:23

    Kurdun dişine kan deyerse binde 2 durmaz her ay artar o...

  • Kaçkar KAPLANI05 Haziran 2024 21:43

    Borsayı manüpüle etmek benim bildiğim yasalara göre yasak ama ne fayda ki en büyük manüpülatör bu işin en başındakiler. İki gündür borsa ne çekti sizden. Tedirgin olup zararına çıkanlara hisselerini geri verebilecek misiniz?

  • W.B05 Haziran 2024 21:33

    Türk borsasında zaten alım satım saklama diğer dünya borsalarına göre pahalı bence yanlış yapıyorlar sermaye faize ve dövize kayar , şirketler bedavadan borsa sayesinde sermayeye kavuşuyor .

  • Hakan uz05 Haziran 2024 21:26

    Tabi tabi bizde yedik bakan efendi

  • Hesapsız05 Haziran 2024 20:55

    Borsayı etkileyecek siyasi  açıklamalar borsa kapalıyken yapılmalı. Bir önceki gün vergi koy, ertesi kaldır. Onlarca yatırımcı bundan zarar görür.

  • Küçük yatırımcı 05 Haziran 2024 20:49

    İnsanlarla dalga geciyorsunuz resmen. Dun manipülasyon yaptınız borsaya vergi geliyor dediniz bugun öngörmüyoruz diyorsunuz