E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten "tasarruf paketi" açıklaması---

Bakan Şimşek'ten "tasarruf paketi" açıklaması

Bakan Şimşek'ten tasarruf paketi açıklaması
14 Mayıs 2024 - 16:45 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kamuda tasarruf paketinin bütçede ne kadarlık bir etki yaratacağı yaz sonunda yapılması planlanan OVP gözden geçirmesinin bir parçası olarak duyurulabilir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel’de düşünce kuruluşu Bruegel’in düzenlediği Türkiye konulu panelin ardından açıklamalarda buldu.

Bloomberght'de yer alan habere göre Bakan Şimşek, “Kur Korumalı Mevduat’tan tam çıkış için hiçbir zaman kesin tarih vermedik” dedi ve bu sürecin piyasayı bozmadan izleneceğini belirtti.

Kamuda tasarruf paketinin bütçede ne kadarlık bir etki yaratacağının yaz sonunda yapılması planlanan OVP gözden geçirmesinin bir parçası olarak duyurulabileceğini söyleyen Şimşek “Birden fazla sorunumuz ve kısıtlamamız olduğu için kademeli bir yaklaşım benimsedik. Yani sürekli bir optimizasyon söz konusu” dedi.

Rusya ile ihracat konusunda da değerlendirmede bulunan Şimşek “Yaptırım uygulanan kişi ya da kuruluşlarla ticaret yapmıyoruz ve yaptırım uygulanan mallardan da kaçınıyoruz” dedi.

Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması

 

Kamuda tasarrufun detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk17 Mayıs 2024 15:44

    Eger bir ulkede dolayli vergi orani tum vergiler icinde yuzde 80 i gecmisse ekonomi yonetimi birsey bilmiyor demektir.

  • Turkogluturk17 Mayıs 2024 10:09

    Makam araclatimi elleme yiksek maaslilara dokunma,sonra vatandasa tasarruf de. 3 5 yerden alinan balli maaslardan vergi alma.

  • E.g.15 Mayıs 2024 01:20

    3600 tüm memurlara tasarruf olsun diye mi gerçekleşmedi acaba?

  • acacu15 Mayıs 2024 00:21

    Çalışma yaptık, kararlar aldık ama etkisini bilmiyoruz. Yahu dünyanın neresinde böyle bir ekonomi yönetimi görevde kalabilir?

  • asena14 Mayıs 2024 18:18

    emeklilere  altıncı ayda zam yapmazsanız çok başınız ağrıcaakkkkkkkkk