E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek---

Bank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek

Bank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek
04 Nisan 2024 - 11:27 borsagundem.com

Bank of America, borsaların bu yaz öncesi düşüşe geçeceğini ancak bunun yeni bir ralli için bir duraklama anlamına geleceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına damga vuran güçlü ralli duraklama belirtileri gösteriyor. Bank of America ise bunun geçici olduğunu düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, borsanın bu yaz boğa rallisine devam etmeden önce kısa vadede yüzde 12'ye varan bir düzeltmeyle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor.

Yaz öncesi düşüş

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, ABD hisse senedi piyasaları bu yıl şu ana kadar yükselişte; borsa yaklaşık yüzde 10 artışla tarihteki en iyi 14. çeyrek getirisini elde etmiş durumda. Ancak teknik strateji uzmanı Stephen Suttmeier, paylaştığı notta, 2024'ün Başkanlık seçim yılı olduğu göz önüne alındığında, hisse senetlerinin yaz aylarındaki boğa rallisinden önce gelecek iki ay boyunca duraklamasının muhtemel olduğunu öne sürüyor.

Suttmeier, Başkanlık seçim yılı boyunca Nisan ve Mayıs aylarının hisse senetleri açısından tarihsel olarak zayıf aylar olduğunu, S&P 500'ün Nisan'da yatay seyrettiğini ve Mayıs'ta ortalama yüzde 1,1 oranında düşüş yaşadığını vurguluyor. Suttmeier, “Bu sönük mevsimsellik göz önüne alındığında, Haziran-Ağustos yaz rallisi öncesinde Nisan-Mayıs aylarında bir duraklamayı göz ardı etmiyoruz” diyor.

4600-4800 puan aralığı

YCharts'ın verilerine göre, S&P 500'de yüzde 2'lik bir geri çekilme olmadan 59 gün geçmiş durumda; dolayısıyla bir düzeltmenin gecikmiş olması muhtemel. Suttmeier, borsada bir satış gerçekleşirse S&P 500'de izlenecek destek seviyelerinin altını çiziyor: “Aralık ayındaki önemli kırılma seviyelerini temsil eden 4.800 ve 4.600.”

S&P 500'ün 4.600 puana düşmesi, mevcut seviyelere göre yüzde 12'lik potansiyel bir düşüşü temsil ediyor ve bu da yatırımcılar için büyük bir satış dalgası anlamına gelme tehlikesi taşıyor. Suttmeier, “4.800 ve 4.600 puan aralığındaki kırılma noktaları 2024'ün geri kalanı için büyük destekler sunuyor” diye ekliyor.

Boğa piyasası sona ermeyecek

Ancak uzun vadeli teknik fiyat hedefini 6.150 puan olarak belirleyen Suttmeier'e göre, S&P 500, 4.600 puan bölgesine geri dönerse bu, boğa yükselişinin sona erdiği anlamına gelmiyor. Suttmeier, “Ocak ayındaki 4.800 puan bölgesinin üzerindeki kırılma, 6.150 puan bölgesini dışlamıyor; bu, 2024 yılı sonuna kadar uzun soluklu bir boğa piyasası Başkanlık Döngüsü için yatırım potansiyelinin yakalanmasıyla uyumlu” diyor.

Nota göre, borsada Ekim 2022'de başlayan yükselişin mevcut büyüklüğüne bağlı olarak boğa yükselişi kazanımlarının da daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Suttmeier, S&P 500'ün Ekim 2022'deki en düşük seviyesinden yüzde 47 oranında yükseldiğini, bunun da yaklaşık dört yıl süren yüzde 106'lık düşüşleri takip eden ortalama borsa rallilerinin yarısından daha iyi bir performans olduğunu söylüyor. Bu, Suttmeier’e, S&P 500'ün 2026 yılı sonlarında 7.000 puana kadar yükselebileceğini ve bunun da yüzde 34'lük potansiyel bir yükselişi anlamına geldiğini gösteriyor.

Dolayısıyla Suttmeier, borsanın kısa vadede bir düzeltme yapması muhtemel olsa da, boğa piyasasının geneli bozulmadan kalacağı için bunun bir satın alma fırsatı olarak görülmesi makul bir yatırım planı olarak öne çıkıyor.

Societe Generale: Rallinin katalizörü yapay zeka değil likidite bolluğu

 

Wall Street’te rallinin kaderini istihdam verileri belirleyecek

 

Borsa rallisi uzun vadeye yayılacak mı?

 

Citigroup: ABD hisse senedi rallisi teknolojinin ötesine geçecek

 

Yatırımcılar için büyük risk: Momentum rallisi

 

Hisse rallisi devam edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)