E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş, Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti---

Beşiktaş, Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti

Beşiktaş, Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti
19 Nisan 2024 - 22:16 borsagundem.com

Süper Lig 33. haftasında Ankaragücü'nü ağırlayan Beşiktaş, ikinci Serdar Topraktepe dönemine galibiyetle başladı

Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta galibiyet yüzü göremeyen Beşiktaş, 33. hafta maçında konuk ettiği Ankaragücü'nü 2-0 yenmeyi başardı.

Teknik direktör Fernando Santos'un görevden ayrılması sonrası, ikinci kez takımın başına getirilen Serdar Topraktepe, siyah beyazlılara nefes aldırdı. Tüpraş Stadyumu'ndaki maçta oldukça istekli bir görüntü sergileyen Beşiktaş, 18. dakikada Ernest Muçi ve 67. dakikada Jackson Muleka'nın golleriyle 2-0 kazandı.

İki takımın da birer topu direkten dönerken, ilk yarıda Beşiktaş'ın etkili oyununa karşılık vermekte zorlanan Ankaragücü, ikinci yarı başında toparlandı. Beşiktaş kalesinde üst üste ataklar bulmasına rağmen gol sevinci yaşayamayan Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoğlu'nun cezalı olduğu için saha kenarında olmadığı maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 51 yaptı ve üçüncülük yarışındaki iddiasını sürdürdü. Ankaragücü 37 puanda kaldı. İki ekip, 23 Nisan tarihinde Ankara'daki Türkiye Kupası mücadelesinde tekrar karşı karşıya gelecek.

Öte yandan, Beşiktaş'ta sarı kart gören Svensson, Süper Lig'de oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

MUÇİ'NİN ÜÇÜNCÜ GOLÜ

Beşiktaş'ın genç yıldızı Ernest Muçi, takımı adına üçüncü golünü kaydederek başarısını sürdürdü. Arnavut futbolcu, kış transfer döneminde kadroya katıldığından bu yana İstanbulspor ve Antalyaspor'a karşı da gol sevinci yaşamıştı.

MULEKA SUSKUNLUĞU BOZDU

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Jackson Muleka, ligde 159 gün sonra gol atmanın mutluluğunu yaşadı. Muleka, bu sezon Antalyaspor ve RAMS Başakşehir ile oynanan maçlarda gol atmış, ve en sonunda MKE Ankaragücü karşısında gol buldu.

SERDAR TOPRAKTEPE İLE ÜÇÜNCÜ ZAFER

Teknik sorumlu Serdar Topraktepe liderliğindeki Beşiktaş, dört maçın üçünden galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor'u mağlup ederken, Kasımpaşa'ya yenilmişti.

SVENSSON DERBİDE YOK

Beşiktaş'ın defans oyuncusu Jonas Svensson, MKE Ankaragücü maçında aldığı sarı kart sonucunda cezalı duruma düştü. Norveçli futbolcu, sezon içinde dördüncü kez sarı kart görerek Fenerbahçe ile oynanacak olan kritik derbide forma giyemeyecek.

EMRECAN TERZİ SAKATLANDI

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Serkan Emrecan Terzi, sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamadı. Sol bek mevkiinde oynamasına rağmen sakatlıkla mücadele eden Terzi, 44. dakikada yerini Tayyip Talha Sanuç'a bıraktı. Tayyip Talha, yaklaşık üç ay sonra ilk defa yeşil sahalara döndü.

22 YILLIK SERİ SÜRDÜ

Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile yaptığı maçta 22 yıllık iç saha yenilmezlik serisini devam ettirdi. 17 Şubat 2002 tarihinde yaşanan son iç saha yenilgisinden sonra, İstanbul'da oynadığı 17 maçın 16'sını kazanan siyah-beyazlılar, bir maçta ise berabere kaldı.

Galatasaray 5 futbolcusuyla sözleşme uzattı!

 

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final programı belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı20 Nisan 2024 08:01

    maçlardan igrenyorum resmen sahalar sporculara taş  yerine dönüştü spordan çıktı özellikle fener taraftarları stat,da malzeme atma yarışına giriyor .o zaman her iki takım seyircileri sahada bir birine taş atma yerine dönüşsün sporculara sahadan çıkıp taşlama yarışı seyredelim.

  • azmi19 Nisan 2024 23:07

    Başarılı olamayıp geri giden antrenöre verilen paraya acıdım..

  • ALİ KODUŞ20 Nisan 2024 10:33

    Sanki cebinden mi ödediler ...3 TL lik hisse senedi kısa zamanda 80 TL oldu biraz satsan kat ve kat ödersin düşünce alttan tekrar alırsın.

  • AHMET ÖZBİLEN19 Nisan 2024 23:00

    Hep böyle olur lig bitmek üzere iken bir den futbol oynamak ve iyi takım akıllarına gelir.