E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBiden, Çin'in metal ürünlerine yüzde 25 gümrük vergisi önerecek---

Biden, Çin'in metal ürünlerine yüzde 25 gümrük vergisi önerecek

Biden, Çin'in metal ürünlerine yüzde 25 gümrük vergisi önerecek
17 Nisan 2024 - 12:53 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden, Çin'in metal ürünlerine yüzde 25 gümrük vergisi konulması için çağrı yapacak.

ABD Başkanı Joe Biden, Pennsylvania eyaletindeki çelik işçilerini memnun etmeyi amaçlayan bir politika paketinin parçası olarak Çin metal ürünlerine keskin bir şekilde daha yüksek gümrük vergileri uygulanması çağrısında bulunacak.

Biden yönetiminden bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Pittsburgh'da konuşacak olan Biden'ın, selefi Donald Trump tarafından Çin çelik ve alüminyum ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin yüzde 25'e çıkarılmasını önermesi bekleniyor.

Hedef alınan ürünler, Biden'ın 2022'de gözden geçirilmesini emrettiği ABD ticaret yasasının 301. Bölümü kapsamında Trump döneminden kalma bir politika uyarınca şu anda yüzde 7,5'e varan bir vergiyle karşı karşıya.

Biden yönetimi ayrıca Meksika'ya, Çin'in metal ürünlerini ABD sınır ülkesi üzerinden dolaylı olarak satmasını yasaklaması için baskı yapıyor.

Beyaz Saray ayrıca, Çin'in gemi inşa, denizcilik ve lojistik sektörlerindeki ticaret uygulamalarına yönelik, daha fazla gümrük vergisine yol açabilecek bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Biden'ın Birleşik Çelik İşçileri sendikasının Pittburg'daki genel merkezini ziyareti sırasında açıklanacak olan önlemler, en büyük iki ekonomi arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde Çin'in tepkisini çekecek.

Uzman isimden 'altın' uyarısı

 

Tırmanan jeopolitik gerilimle emtianın stresi artıyor

 

Emtia piyasasına 'jeopolitik riskler' ve 'yaptırımlar' dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan17 Nisan 2024 15:48

    Çin'in kapasitesi ve üretimi çok fazla. Kömür ve cevheri çok toplu ucuza alıyor. Diğer ülkelre hurda fiyaına satabilir.