E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gross: Trump tahvil piyasaları için kötü seçim olur---

Bill Gross: Trump tahvil piyasaları için kötü seçim olur

Bill Gross: Trump tahvil piyasaları için kötü seçim olur
27 Mayıs 2024 - 07:32 borsagundem.com

Bill Gross, Trump'ın vergi indirimlerinin devamını ve daha pahalı şeyleri savunduğu gerekçesiyle tahvil piyasaları için Biden'dan daha kötü olacağını savundu.

Ünlü tahvil yatırımcısı Bill Gross, Financial Times'a verdiği bir röportajda Donald Trump'ın yeniden başkanlığa gelmesinin tahvil piyasaları için Biden'ın kazanmasından daha kötü bir seçim olacağını söyledi.

FT'ye konuşan Bill Gross'a göre, ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın kazanması, tahvil piyasaları için Joe Biden'ın yeniden seçilmesinden "daha aşağı yönlü" ve "yıkıcı" olacak.

Gross, Financial Times'a verdiği demeçte, Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesinin, varlık yöneticisi Pimco'yu yönetirken kendisine "tahvil kralı" lakabını kazandıran piyasadan soğumasına neden olan ABD'nin büyüyen açıklarını daha da kötüleştireceğini söyledi.

Biden'ın başkanlığının da trilyonlarca dolarlık açık harcamasından sorumlu olduğunu belirten Gross, "Trump adaylar arasında daha düşüş eğilimli çünkü programları vergi indirimlerinin devamını ve daha pahalı şeyleri savunuyor. Trump'ın seçilmesi daha yıkıcı olur" dedi.

Hanehalkının yabancı tahvil yatırımı tarihi zirvede

 

Japonya'da devlet tahvili getirisi 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyede

 

Yabancıdan tahvile rekor giriş

 

TÜFE öncesi tahvil rallisi fiyatlanıyor

 

Çin, 1 trilyon yuanlık tahvil planını uygulayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)