E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir ilde daha ormanlara girişler yasaklandı---

Bir ilde daha ormanlara girişler yasaklandı

Bir ilde daha ormanlara girişler yasaklandı
08 Haziran 2024 - 06:52 borsagundem.com

Birçok ilde verilen yasak kararının ardında Antalya Valiliği de izin verilen piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, yazın gelmesiyle ormanlık alanlar ve tarım arazilerinde araç ve insan hareketliliğinin önemli ölçüde arttığının gözlemlendiği belirtildi.

Bu artışa bağlı olarak orman yangınları yaşanabileceğinin değerlendirildiği aktarılan açıklamada, "Orman yangınlarının önlenmesi" konulu genelge yayımlandığı kaydedildi.

Söz konusu genelgede, alınan tedbirler şöyle sıralandı:

"Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahalli terk etmek, ormanlara sönmemiş sigara veya yangına dolaylı olarak yol açabilecek madde atmak, ormanlara yakın mesafede anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasaktır. Ormanlık alanların 4 kilometre civarındaki yerlerde havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmayacaktır. Belirlenen piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlara girişler 7 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında yasaktır. Piknik ve mesire yerlerinde de 31 Ekim tarihine kadar 21.00 ve 08.30 saatleri arasında mangal, semaver ve ateş yakılmayacaktır."

Kurban bayramında toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz

 

Aydın'da ormanlık alanda yangın

 

Galatasaray, Okan Buruk'un yeni sözleşme ücretini duyurdu

 

Resmi Gazete'de yayımlandı: 5 TL'lik madeni paralar tedavüle alınıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran08 Haziran 2024 11:47

    Çok isabet olmuş: gittiği yeri pisleten çöpünü pisliğini bırakan hayvan gibi tepinip nara atan alkol alıp sapıtan ve başka ahlaksızlıkları için ormanı kullanan kerahat etlere orman ne gerek.