E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
06 Haziran 2024 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kripto ve hissede kazanca dayalı değil, sınırlı bir işlem vergisi öngörüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyeler, sırtını Kandil'e yaslayanların değildir, nerede olursa olsun belediyeler halkımızındır, aziz milletimizindir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yatırım için doğru bir zamanda olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye'ye yatırım yapanlar kazanır, Türkiye'ye de kazandırırlar, kendileri de kazanır" - "Hem iç tasarruf oranlarımızı artırarak hem de dış tasarrufları, uzun vadeli dış kaynakları ülkemize cezbederek kalkınmakta ve önemli hedefleri olan bir ülke olarak yatırımlarımızı daha sağlıklı bir şekilde finanse etmeyi öngörüyoruz. Ülkemizin yeni Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi'ni yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Şu anda Gazze'de olanlar savaşa benzemiyor, bu sivil nüfusun tümden yok edilmesine benziyor.

Putin: Rusya, Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelerin hassas hedeflerini vuracak bölgelere uzun menzilli silah gönderme hakkına sahip.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Yabancıların Hisse & DİBS İşlemleri açıklanacak.
ECB faiz kararı bugün açıklanacak.
ABD’de bugün İşsizlik Maşı Başvuruları açıklanacak.
ABD’de yarın Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde %1,9 volatilitede hareket etti. Borsa'ya vergi geleceğine dair haber akışları ile 10.240 seviyesine kadar gelen BİST100 endeksi, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in 'sınırlı işlem vergisi' söylemleriyle günü yatay tamamladı.

Son günlerde çokça tartışılan ve belirsizlik ortamı oluşturan Borsa’da vergi haberlerine Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yaptığı açıklamalarla son noktayı koydu. Borsa ve kripto paralarda
vergi tartışmalarına ilişkim Şimşek, kazanca dayalı gelir vergisi öngörmediklerini belirterek, "Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde" dedi.

Bugün ECB tarafından faiz kararı açıklanacak. ECB’den 25 baz puanlık faiz indirimi bekleniyor. Büyüme odaklı strateji çerçevesinde resesyon endişelerinden uzaklaşılacağına ilişkin fiyatlamalar globalde gündeme gelebilir.

UBS gümüş tahminlerini yükseltti

 

Altında dolar yükselişi

 

S&P 500 teknoloji hisseleri öncülüğünde rekor tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)