E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
13 Mayıs 2024 - 08:41 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Önceliğimiz güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek.

OSD verilerine göre Ocak - Nisan döneminde otomotiv üretimi %1 azaldı.

ABD, kuantum ve nükleer enerji teknolojileri ile insansız havacılık alanlarında faaliyet gösteren 37 Çinli şirketi yaptırım listesine aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı Gallant'a, Refah'a yönelik büyük bir saldırıya karşı oldukları mesajını verdi ve İsrailli bakandan Gazze'ye yardımların girişini kolaylaştırmalarını istedi.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, ABD para politikasının nispeten kısıtlayıcı olduğuna inandığını, yani borçlanma maliyetlerinin enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari para politikası görünümü konusunda bekle ve gör modunda olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 2018'de ABD'nin tek taraflı çekilmesinden sonra uygulanamayan nükleer anlaşmaya tarafların dönmeyi kabul etmesi halinde, anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira olarak belirlendi.

Çin’de Nisan ayında TÜFE, yıllık bazda %0,3 artış kaydetti. Beklentileri %0,2 artış yönündeydi.

Irak Petrol Bakanı Ghani bir sonraki OPEC+ toplantısında daha fazla petrol üretim kesintisini kabul etmeyeceğini söyledi.

MKK verilerine göre pay senedi yatırımcı geçen hafta 864.006 kişi arttı.

Ne olacak?

• Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Cumhurbaşkanı Miçotakis, bugün görüşme gerçekleştirecek.
• Kamuda Tasarruf Paketi bugün açıklanacak.
• Bloomberg’de yer alan habere göre ABD Başkanı Biden yeni Çin tarifelerini bu hafta içinde açıklayabilir.
• MSCI Endeks değişiklikleri 14 Mayıs’ta gerçekleşecek.
• Yatırım Danışma Konseyi toplantısının Eylül'de yapılması planlanıyor

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde baskılandı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında EREGL, SISE, KCHOL, MGROS, VAKBN payları Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, THYAO, AKBNK, YKBNK, TUPRS, GARAN payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.
Haftalık bazda ise en çok değer kazanan sektörler sigorta, tekstil ve iletişim olurken, spor endeki en çok değer kaybeden sektör grubu oldu.

Geçen hafta yurt içinde yılın ikinci Enflasyon Raporu sunumu gerçekleşti. TCMB Başkanı Karahan, yılın ikinci enflasyon raporu toplantısında, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan artışla %38’e güncellendiğini açıkladı. Üst bant ise %42 ile sabit kaldı. Enflasyonun öngörülerden yüksek geldiğini belirten Karahan, zirvenin Mayıs ayında %75 - 76 seviyesinde beklendiğini belirtti. Rezerv ve kur hedeflerinin olmadığı ifade eden Karahan, swap kanallarında yetkinin TCMB'de olmadığını bildirdi. Sunum ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ‘enflasyonun tek haneye düşürülmesi için her şey yapılacak’ mesajı verdi.

Kamuda harcamalar en aza indiriliyor. Bugün açıklanacak tasarruf paketiyle kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüş sağlanması hedefleniyor. Kamuda Tasarruf Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet ve Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek tarafından açıklanacak.

Endeksten hızlı yükselenler (13/05/2024)

 

Günün önemli şirket haberleri 13/05/2024

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şepkamın altındayım şakir13 Mayıs 2024 09:56

    bugün açıklama yapılcak.borsa 15 bine gidecek memleket kurtulunacak.dünya gısganacak.herkes bir ev verilecek.ayrıca mayış bağlanacak harika olcak dünya gısganacak gabarda petrol çıkacak kastamonuda gaz karabükte bor hatayda l,mon suyu madeni, keşfediecek herşeye şifa olcak.dünya gısgamnacaj .açıklamayı beleyin .tüikli hesaplarla efason düşecek tasarruf yapılacak. 3 milar dolar kara geçişlecek .3 milar dolarcık .bu yandaş kesime dağıtılan garani,tler xzaten o kadar hhauhuahauhauhau 

  • uzman dr.sallaso13 Mayıs 2024 09:39

    bugün ekonomi açılımı yapılacak.tasarruf etcez.tabi kimse inanmacak.yargı reformu çıkmadı.eğitim battı .sağlık battı.sığınmacılaraq beleş*.ve en önemlisi yılda 2 sefer kanunlara göre eflasyona göre vermeleri gerekn emekli memur zamları için hala hedef aldıkları değerler tüik değerleri..tüiki kaldırmadıkça hiçbir şekilde inanç olamaz.enag la tüik arasında % 50 fark var.chp akape koalisyonu şart oldu.ülkenin en büyük partisi chp nin bir an evvel demokratik parlamenter sistemi oluşturup ekonominin başına da acil olarak işi bilen güven duyulan birini getiirlmesini sağlayıp bir an evvel ihtiyaç olan kanun reformlarını çıkartıp yol alınmalı .bugün açıklama bir şey ifade etmeyecek ne yazıkki.borsada görürsüzünz.borsa ayna .bu ekonomi ekbi hala efason hesabının tüike göre yapıyor.kim inanır.kadir inanır.