E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
14 Mayıs 2024 - 08:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan ile terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: (Türkiye'nin AB’ye üyelik sürecine ilişkin) Yunanistan, var olan zorluklara rağmen Türkiye'nin AB'ye ortaklık sürecine destek vermeye devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cari işlemler dengesindeki iyileşme büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten kaynaklanmıştır.

Fed Başkan Yardımcısı Jefferson, enflasyonun tekrar %2 hedefine geri döndüğü netleşene kadar para politikasını istikrarlı tutulması gerektiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edeceğimiz kaynağı verimli, katma değerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracağız.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Biden'ın
Rusya'dan ABD'ye uranyum ithalatını yasaklayan bir kararname imzaladığı belirtildi.

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin son derece dirençli olduğunu kanıtladığını ve enflasyonun ise hemen hemen her yerde düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti.

TCMB’nin swap hariç net rezervi 10 Mayıs itibariyle 4,2 milyar dolarla iyileşme gösterdi.

Ne olacak?

• MSCI Endeks değişiklikleri bugün gerçekleşecek.
• ABD’de ÜFE verisi bugün açıklanacak.
• ABD’de TÜFE verisi yarın açıklanacak.
• Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW endeksleri yayımlanacak.
• Fed Başkanı Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
• Bloomberg’de yer alan habere göre ABD Başkanı Biden yeni Çin tarifelerini bu hafta içinde açıklayabilir.
• Yatırım Danışma Konseyi toplantısının Eylül'de yapılması planlanıyor

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 163 puan düşüşle 10.056 seviyesinden tamamladı. 2023 yılının Ekim ayından bu yana başlayan ve tepelerin birleşmesi ile oluşan trend sonucunda rekorlar kıran BİST100'deki geri çekilmeyi kar realizasyonu olarak nitelendiriyoruz. Yabancı takas oranındaki kısmi gerileme sonucunda meydana gelen bankacılık tarafındaki sert baskı, endekse sirayet ederken, 9.750 seviyesinin üstünde kalındıkça kısa vadeli olumlu beklentimizi koruyoruz.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, alınan tedbirleri açıkladı. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor. Kamuya personel alımına sınırlama getiriliyor. Paket kapsamında 3 yıl boyunca emekli olanlar hariç kamuya yeni personel alımı yapılmayacak.

Günün önemli şirket haberleri 14/05/2024

 

Yatırımcılar önce havanın nasıl olduğuna bakmalı

 

Metal fiyatlarında 'güçlü dolar' ve 'Çin' etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)