E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
27 Mayıs 2024 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

FTSE Global Hisse Senedi Endeksleri'ne Haziran ayında eklenecek ve çıkarılacak hisseler belirlendi. FTSE Global Large Cap Endeksi'ne Türkiye'den eklenen veya çıkarılan hisse olmadı. Mid Cap Endeksi'ne ise Agrotech ve Tab Gıda eklendi. Small Cap Endeksi'ne de Türkiye'den dahil edilen hisse olmazken, Micro Cap Endeksi'ne Batı Ege GYO, MHR GYO, Meka Beton ve Tureks Turunç Madencilik dahil edildiler. Endeks değişikliklikleri 7 Haziran seans kapanışından sonra uygulanacak ve 10 Haziran 2024'te etkin hale gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir sanayi politikasını devreye alıyoruz. Kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle yatırım ödeneklerindeki kesintileri öncelikli alanlara yönlendireceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Proje Gayrimenkul Yatırım Fonlarının kurulmasına yönelik düzenleme yapıyoruz. Böylece kentsel dönüşümün finansmanına ve konut arzının artırılmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek, her kesim için konut erişilebilirliği kolaylaşacaktır.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Rusya ile iş yapmak Avrupa bankalarını çok fazla riskler karşı karşıya bırakıyor.

ECB üyesi Cipollone: Bir sonraki ECB toplantısında faiz indirimine yönelik ilk hamleyi bekliyorum.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda: Enflasyon hedeflemesi çerçevesinde ihtiyatlı şekilde ilerleyeceğiz.

Anglo American, aralarında BlackRock'ın da bulunduğu önemli hissedarlar tarafından BHP Grubu ile önerilen 38,6 milyar sterlinlik madencilik birleşmesi konusunda görüşmelere devam etmesi konusunda teşvik edildi.

Ne olacak?

•ABD ve İngiltere’de Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
•Güney Kore Devlet Başkanı Yeol'ün ev sahipliğinde bugün Seul'de düzenlenecek zirvede, Japonya Başbakanı Fumio ve Çin Başbakanı Çiang da katılacak. Çin, Japonya ve Güney Kore 5 yıl sonra ilk kez bir araya gelecek.
•Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
•Türkiye’de Cuma günü 1Ç24 GSYH verileri açıklanacak.
•TCMB Başkanı Karahan, 4 Haziran'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı hafif alıcılı bir seyirde tamamlarken, geçtiğimiz haftanın son işlem gününü %1'in üstünde kayıplarla kapattı. BİST100 endeksi kısa vadede 10.150 seviyesinden başlayan yükselişinde 11.000 seviyesi hedefinin aşılmasının ardından son üç gündür yatay bir bantta kar realizasyonu içerisinde bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta yurt içi piyasalardaki en önemli veri akışı TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi kararıydı. Politika faizi, %50'de sabit bırakıldı. Para Politikası Kurulu'nda ana gündem maddesinin TL likidite fazlası olması bekleniyordu. TCMB'nin açıklamasında yurt içi ve yurt dışı yerleşiklerin TL finansal varlıklara talebiyle oluşan likidite fazlasının ilave tedbirlerle sterilize edileceği belirtildi. TCMB'den yapılan açıklamaya göre kısa vadeli TL mevduat için zorunlu karşılık oranı %8'den yüzde 12'ye, uzun vadeli mevduat için ise sıfırdan %8'e çıkarıldı.

Bu hafta piyasaların odağında ise Türkiye ve ABD’den gelecek büyüme verileri olacak.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

FTSE endeks değişimleri açıklandı

 

Goldman Sachs petrol talep tahminini 2034'e öteledi

 

Yellen'den Rusya'da faaliyet gösteren Avrupa bankalarına uyarı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)