E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
05 Haziran 2024 - 08:09 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üretim, istihdam, ihracat ve kaliteli büyümeden taviz vermeden tek haneli enflasyon oranlarını mutlaka yakalayacağız.

Erdoğan: Emeklinin bayram ikramiyesi 10 - 14 Haziran'da yatacak.

Erdoğan: Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez, halihazırda yürütülen tüm fonlara ek olarak Türkiye'ye 18 milyar dolarlık finansman geleceğini bildirdi.

Reuters'te yer alan habere göre konuşan BBVA'ya yakın bir kaynak, BBVA'nın Salı günü ECB'den Sabadell için yaptığı 12 milyar euroyu aşan teklife izin vermesini istediğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD Başkanı Biden'ın önümüzdeki haftalarda Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile bir araya gelerek ABD'nin Ukrayna'ya desteğini göstereceğini söyledi.

Stellantis, İtalya'daki tesislerinin 2030'da tam kapasite çalışacağını öngörüyor.

Citadel Securities, BlackRock ve Citadel Securities tarafından desteklenen bir grubun Teksas'ta yeni bir ulusal borsa kurmayı planladığını açıkladı.

Ne olacak?

- Yurt dışında bugün PMI verileri açıklanacak.
- ABD'de ADP Tarım dışı İstihdam verileri bugün açıklanacak.
- ECB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü satıcılı tamamladı. Endeks 192 puan geri çekildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa yatırımları ve kripto varlıklardan elde edilenler dahil finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışmayı sürdürdüğü belirtildi. Borsa yatırımlarına vergi gelebileceğine dair çıkan haber akışları geri çekilmelerde etkili oldu. Haber akışları etkileri ile T2 bakiye düzenlemeleri volatiliteyi artırabilir.

Dün gelen haber akışları Borsa'daki volatiliteyi yükseltti. Borsa yatırımlarına vergi haberi haricinde AYM tarafından da çıkan haber akışları fiyatlamalarda etkili oldu. Anayasa Mahkemesi içinde Cumhurbaşkanına TCMB başkanını süresinden önce değiştirme yetkisi de dahil çeşitli yetkiler veren KHK'nin birçok maddesini iptal etti.

NYSE ve Nasdaq'a rakip geliyor

 

Wall Street'in başlıca hisse senedi endekslerinde yükseliş sürüyor

 

Borsa İstanbul'dan bir hisseye tek fiyat tedbiri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okiman0705 Haziran 2024 10:14

    hemen mokoko oldu

  • Mucise Reis : )05 Haziran 2024 09:15

    Bugun bir kez daha umutlar yeşerdi... müfredatımızın daraltılmaya çalıştığı bir zaman diliminde...  " Eskişehirli Seda öğretmenin azerbaycan " haberi günümü keyiflendirdi... Teşekkür eder, kendisine yolunda başarılar dilerim.  Ülkemizin bir kalıba sığdırılamayacağı, kalıbını kırıp atan vatan sevdalısı, ülkeninb kurucusuna minnet duyan bireyleri ile gün gelecek Türkiye hak ettiği seviyeye gelecek .SPK sınav sorularının akıbetini sosyal medya duymuşsunuzdur. Gerçektende ülkemizde karanlık emeller kadar, çiçek açan açtıran iyi niyetli bireylerde var. Ülkemizde iyilik daim kalacak. Borsa vergi vb haberleri biraz gevşetti , ama global fena deil yatay bir seyir bayram öncesi  kar satışlarını engeller ,  yurtdışından bağımsız adım attık biraz vergi, bayram, 9 gun tatil haberleri ile. global sarsmasın yeter. bol şans.

  • A05 Haziran 2024 08:30

    Ya ne yatayi borsa kazancına vergi gelecekse dolar yükselir