E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yeni boğa piyasası sinyali---

Borsalarda yeni boğa piyasası sinyali

Borsalarda yeni boğa piyasası sinyali
15 Mayıs 2024 - 13:58 borsagundem.com

Bank of America, ABD borsalarının bu yaz yeni rekor seviyelere ulaşacağını gösteren yeni bir sinyal verdiğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’ya göre, S&P 500 Endeksi, borsanın bu yaz rekor seviyelere ulaşacağını gösteren bir yükseliş sinyali verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında yeni rekor seviyelerin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Yatırımcılar verilere odaklanırken Bank of America, yeni bir boğa piyasasının yaklaşmakta olduğunu öne sürüyor.

İleri-düşüş çizgileri

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bank of America'ya göre borsa son günlerde S&P 500'ün bu yaz rekor seviyelere ulaşacağını gösteren bir yükseliş sinyalini yakıyor. Bankanın yayınladığı notta, hem S&P 500 hem de NYSE ileri-düşüş çizgilerinin Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydettiğini vurguluyor.

İleri-düşüş çizgisi, tek bir günde yükselen veya düşen hisse senetlerinin sayısını hesaplayarak hisse senetleri arasındaki genişliğin veya Hisse senedi piyasasının kazanımlarına katılımın ölçülmesine yardımcı oluyor. Teknik analistler bunu öncü bir gösterge olarak görüyor; bu da genellikle daha geniş anlamdaki piyasadan önce yeni yüksek veya yeni düşük seviyelere ulaşılacağı anlamına geliyor.

Öncü gösterge

Bank of America teknik stratejisti Stephen Suttmeier, “S&P 500 ve NYSE’nin ileri-düşüş çizgileri için yeni zirveler, SPX ve NYSE'deki yeni zirveler için potansiyel bir yükseliş öncü göstergesi sağlıyor. Bu, sağlam pazar genişliğine ve 2024'teki yaz rallisine yönelik desteğe işaret ediyor” diye yazıyor.

Carson Group piyasa stratejisti Ryan Detrick de aynı görüşü paylaşıyor ve son notunda ileri-düşüş çizgilerindeki artışın hisse senetlerinde yükselişe geçmek için bir neden daha yarattığını öne sürüyor. Detrick, “Çok basit bir şekilde açıklamak gerekirse, bu ayı piyasasında görebileceğiniz bir şey değil ve bu erken ilkbahar rallisinin muhtemelen gidecek daha yeri olduğu anlamına geliyor” diyor.

Yüzde 6’lık yükseliş

Detrick, orta ölçekli hisse senedi endeksinin de ileri-düşüş çizgisinde yeni bir zirveye ulaştığını, küçük ölçekli endeks ileri-düşüş çizgisinin ise 52 haftanın yeni yüksek seviyelerinin eşiğinde olduğunu vurguluyor.

Suttmeier'e göre yükseliş eğilimli ileri-düşüş çizgisi, S&P 500'de bu ay oluşan yükseliş devam formasyonuyla birleştiğinde endeksin bu yaz muhtemelen rekor seviyelere ulaşacağı anlamına geliyor. Suttmeier, “Durum, yaz rallisinde 5560 puanı hedef alan 5265 puanın üzerinde bir kırılma ile ilgili. Bu projeksiyon, mevcut seviyelerden yüzde 6'lık potansiyel yükselişi temsil ediyor” diye yazıyor.

Wall Street borsaları rekora yakın

 

Wall Street’te rekor için tek engel enflasyon

 

Enflasyon verisine dair 3 senaryo: İyi, kötü, çirkin

 

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde

 

Fed Başkanı Powell'dan 'enflasyon' mesajı

 

Borsa rallisinden geriye dönüş yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)