E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP Özgür Özel'in Erdoğan'a ilettiği talepleri açıkladı---

CHP Özgür Özel'in Erdoğan'a ilettiği talepleri açıkladı

CHP Özgür Özel'in Erdoğan'a ilettiği talepleri açıkladı
11 Haziran 2024 - 22:02 borsagundem.com

CHP'nin açıklamasına göre Özel, Erdoğan ile görüşmesinde asgari ücrete ara zam ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini gündeme getirdi

CHP'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmeye dair ilk açıklama geldi. Açıklamayı CHP Sözcüsü Deniz Yücel yaptı.

Yücel yapılan görüşmeyle diyalog kanallarının açıldığını ve açılan diyalog kanalının CHP'yi ilkelerinden vazgeçirmeyeceğini belirtti.. 

Yücel yaptığı açıklamada: ''Genel Başkanımız, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka ara zam gerektiğini ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini iletti'' dedi. 

Sözcü'de yer alan habere göre ise Özel bu kapsamda; asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatlarını, atanmayan öğretmenleri, özel okul öğretmenlerinin sorunlarını, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, kira yardımı da sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını görüşmede gündeme getirdi.

Meclis’in çalıştırılmasını teklif etti

Özel’in tüm bu ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirterek, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif ettiği kaydedildi.

Şimşek ve CHP kadroları görüşebilir

Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini söylediği ifade edildi. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği bildirildi.

AK Parti'den açıklama: Erdoğan - Özel zirvesinde ne konuşuldu?

 

Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde: Tarihi ziyaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.