E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEnflasyondan korunmanın yolu arazi yatırımı mı?---

Enflasyondan korunmanın yolu arazi yatırımı mı?

Enflasyondan korunmanın yolu arazi yatırımı mı?
14 Mayıs 2024 - 16:58 borsagundem.com

Altının enflasyon karşısında en geleneksel koruma yatırımı olduğu bilinir. Ancak Nuveen Baş Yatırım Sorumlusu Saira Malik tarım arazilerinin çok daha verimli bir enflasyon koruması olabileceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güvenli liman yatırımı denildiğinde akla öncelikle tahvil varlıkları veya altın gibi emtia varlıkları gelir. Ancak MarketWatch’un haberine göre varlık yönetimi firması Nuveen tarım arazilerine yapılan yatırımın enflasyona karşı daha iyi savunma sağladığını öngörüyor.

Nuveen Baş Yatırım Sorumlusu Saira Malik konuyla ilgili açıklamasında, “Çeşitli gıda maddeleri ve diğer ham maddeler de dahil olmak üzere birçok emtia ürünü, en çok bilinen enflasyon göstergesi olan tüketici fiyat endeksinin hesaplanması için kullanılan mal sepetinin bileşenleridir” ifadelerine yer verdi.

Malik, “Bu emtiaların fiyatları arttıkça gelirler ve onları üreten tarım arazisi varlıklarının ürettiği nakit getirileri de artacaktır” dedi.

Yatırımcılar yıllık tüketici fiyat endeksinin mart ayında ABD Merkez Bankası’nın (FED) %2’lik hedefinden çok uzakta kalması nedeniyle enflasyonun kalıcılığı konusundaki endişelerini artırdı. Çarşamba günü açıklanacak olan nisan ayı TÜFE verileri hisse senetlerinin rekor seviyelere yaklaşan rallisini tehdit edebilir. Enflasyon gündemi hafta boyunca piyasaların en büyük odak noktası olmayı sürdüreceğe benziyor.

Araştırmasını Bloomberg verilerine dayandıran Malik, geleneksel enflasyon koruması olarak bilinen altın fiyatlarıyla karşılaştırıldığında tarım arazilerinin daha yüksek getiri ve üçte bir daha düşük oynaklık sağladığını belirtiyor.

Bu arada tarım arazilerine yapılan yatırımlar, yatırımcıların kira geliri elde etmelerine ve zaman içerisinde yükselen arazi değerlerinden sermaye kazancı sağlamasına yardımcı olabilir. Malik, buna karşılık altın varlıklarının herhangi bir sabit getirisi olmadığına dikkat çekti.

Yatırım uzmanı tarım arazisi yatırımlarının farklı bölgeler ve farklı mahsul türleri üzerinden çeşitlendirilebileceğine de işaret etti.

Malik tüm bunlara ek olarak insan nüfusunun 2050 yılına kadar 8,7 milyara çıkacağını da hatırlattı. Çiftçilerin artan talebi karşılamak için %70 daha fazla gıda üretmesi gerekeceğine dikkat çeken yatırım uzmanı, tarım arazilerine olan talebin devam etmesinin muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.

Amerikan hisse senetleri gözden düşecek mi?

 

Borsa rallisinden geriye dönüş yok

 

Morgan Stanley: Doların hakimiyeti sürecek

 

Stagflasyon borsaları nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )15 Mayıs 2024 09:28

    Bir kitap okumuştum. Özeti şu,  Ülkeye göre, konuma göre, ekonomisine göre bu değişiyor. Mesela bir antartikada ülkede toprak arsa  mı  ? yatırım yaparsın. ABd de teknolojı kendinte bir silikon vadisi projesimi? arsa mı? .. Türkiye de peki bu enflasyonist ortam. İşçi cüretinin 2024 de işverene maliyet olacağı belli mi ? BELİRSİZ. PEKİ  2025 de kaç para zam gelecek ? işçi maliyet yine belirsiz. senin TL kaznaıpda usd aldıgın ithalş hammadde alma kapasiten dolar 32 iken  500 birim ise dolar 40 olursa kaç birim olacak kasan açık kalıp yüksek faiz kredi çekeceksın ? BELİRSİZ. Yani TC de arsa almakda bir alternatif. x ürün alıp stokçu dedirteceğine üretme hacizlenmiş insanlardan arsa topla daha mantıklı. 

  • borsacı15 Mayıs 2024 07:05

    ayagı topraga degmemiş araziyi alıp satmak maksatlı alıp araziyi bitirmek yanlış olur agaç dilinden anlamak erdemlik ister aksi halede arazi arazi bakımı maharet ister agaçta bir canlıdır bakım zahmetli işçilik çok pahalı araziden anlamayan bu işlere bulaşmasın. 

  • Hakan uz14 Mayıs 2024 23:34

    Yok kardeş ülkeyi terk edersen enflasyondan korunursun istedikleride bu zaten türkü türkiyeden kovmak