E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara rekor ceza geliyor---

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara rekor ceza geliyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara rekor ceza geliyor
15 Mayıs 2024 - 00:38 borsagundem.com

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen fahiş fiyat artışı ve stokçulukta cezalarına ilişkin kanun teklifinde, fahiş fiyat uygulayanların cezası 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanların cezası da 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

Teklif ile fahiş fiyat uygulayanların cezası 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanların cezası da 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak.

3 kez ceza alan işletmeye kapatma cezası

Stokçuluktan bir yılda 3 kez ceza alan işletmelere 6 güne kadar kapatma cezası verilecek.

Satıştan kaçınanlara da mal ve hizmet bedeline göre belli oranda ceza kesilecek.

Ayrıca, düzenleme ile internetteki aldatıcı reklamlara erişimi engellemeye yönelik yeni tedbirler getirilecek.

Erdoğan'dan fahiş fiyat artışı açıklaması: Fırsatçılık var

 

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.15 Mayıs 2024 09:30

    BU KADAR YÜKSEK CEZALARI BÜYÜK DEPOLARI OLAN SADECE ZİNCİR MARKETLER ÖDEYEBİLİR DİĞERLERİNDE İFLASLARA NEDEN OLUR ESNAFIN EVİNE ARABASINA HACİZ GELİR İCRADA YOK PAHASINA SATILIRLAR AİLE FACİALARI BAŞLAR İNTAHARLARA NEDEN OLUR CEZA YİYEN İNSANLARIMIZ SAYIN VEKİLLERİMİZE BAKANLARIMIZA DEVLETİMİZE DÜŞMAN OLABİLİR RAKAMLAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ CEZALAR ENFASYON ÜZERİNDE ARTMAMALIDIR

  • caner15 Mayıs 2024 08:11

    Oldu oldu gözlerimiz doldu, Zincir marketler sayılarını 10 binden 30 binlere çıkardılar. Hadi el koy o zaman da görelim sizi

  • borsacı15 Mayıs 2024 07:57

    çok ama çok geç kalındı ülkenin ekenomisine adeta atom bombası konduktan sonra uyandı günlük zamar can yakıp yuvalar dagıttı ülkemzden geçimin her gün zorlaştıgından genç evlatlarımız ülkeden gidip başka ülkelerde iş aramak zorunda kaldı.yavrularımız evlilik yapamaz hale geldi kanımca bu ekonomi şartlar dahada agırlaşacak iflaslar katlanacakır çünkü çok agır borç yükü var iç borç dış borç ödemesi nerdeyse imkansız hale geldi .