E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe başkanını seçiyor: Tarihi genel kurul başladı---

Fenerbahçe başkanını seçiyor: Tarihi genel kurul başladı

Fenerbahçe başkanını seçiyor: Tarihi genel kurul başladı
08 Haziran 2024 - 11:06 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin seçimli genel kurulu başladı. İki gün sürecek olan tarihi toplantının ilk gününde divan başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarışacağı Fenerbahçe'de olağan seçimli genel kurul toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı.

Ülker Stadı'nda ilk gün mali genel kurul gerçekleştirilecek. Oy verme işlemi ise yarın yapılacak. Aidatlarını yatıran 46 bin 410 üye oy kullanma hakkına sahip.

İki gün sürecek genel kurulda bugünün en önemli gelişmesi, divan başkanının seçilmesi oldu. Divan başkanlığı için Şekip Mosturoğlu ve Vefa Küçük yarıştı. Seçimi Vefa Küçük kazandı.

Vefa Küçük'ün Divan Başkanı seçilmesinin ardından Şekip Mosturoğlu'nu destekleyen Aziz Yıldırım, Seçime itiraz eden Aziz Yıldırım, stadyumu terk etti.

Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu’nu Aziz Yıldırım lehine çalıştığı için eleştirmiş ve tepki görmüştü.

Fenerbahçe seçimli genel kurul toplantısında yaşananlar:

09.00: Stat kapıları açıldı ve Fenerbahçe kongre üyeleri üye kartlarını alarak Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı için stada giriş yapmaya başladı.

10:05: Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kongrenin yapılacağı Ülker Stadı'na geldi.

10.14: Fenerbabçe Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, stada giriş yapmak için dışarıda kalabalık bir grubun bulunduğunu belirterek, kongrenin başlangıcının biraz daha süre alacağını duyurdu.

10.30: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç genel kurul toplantısını yönetmesi için Vefa Küçük'ü, Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım ise Şekip Mosturoğlu'nu önerdi. Vefa Küçük, genel kurul üyelerinin oylarıyla toplantının başkanı olarak seçildi.

10.35: Vefa Küçük: "Sayın Şekip Mosturoğlu çok değerli bir kardeşimizdir. Bir oylama yapıldı, beni seçtiniz. O yüzden sükünete davet ediyorum. Bugün üniversite imtihanları var. O yüzden desibel olarak tezahüratları alçak yapın."

10:40: Kongre üyeleri arasında protokol tribünün yakınında gerginlik yaşandı.

10.40: Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, 01.01.2023 – 31.05.2023 mali dönem ve 01.06.2023 – 29.02.2024 mali dönemine ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okumaya başladı.

10.45: Burak Kızılhan: "Rakiplere farklı, bize farklı mücadele eden takımlarla savaşarak tarihin en karakterli takımını oluşturduk. Rakliplerimiz destekelenrken biz her zaman aşağıya çerkildi. Ancak oyuncularımız yılmadılar ve "Nasıl olsa olmayacak' demeden sonuna kadar mücadele ruhlarını ortaya koydular. Son noktayı ise kendisi şampiyon sanan takımın sahasında kazanarak, hem de hakem hatalarıyla eksik kalmışken, sadece rakibimizin değil, tüm spor kamuouyunun gözleri önüne sererek koydular. Gerçek şampiyonnun kim olduğunu gmösteren bu tarihin en değerli takımını alınlarından öpüyoruz."

10:50: Aziz Yıldırım, Divan Başkanlığı seçimine, uygun sayım yapılmadığı gerekçesiyle itiraz etti.

11: 05: Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Erol Bilecik üyelere sunum yaparken kürsüye gelerek divan başkanlığı seçimine tepki gösterdi. Vefa Küçük'ün "Benden izin almadan konuşma yapamazsınız" demesi üzerine Aziz Yıldırım "Ben konuşurum. Sen haksız bir şekilde seçildin" şeklinde karşılık verdi.

11:10: Divan başkanı Vefa Küçük, üyelere yaptığı açıklamada "Şu anda kürsü işgal edilmiştir. Kürsü boşaltılacaktır" dedikten sonra Aziz Yıldırım'a söz hakkı tanıma kararı aldı.

11:15: Aziz Yıldırım'ın konuşma yaptığı sırada tribünlerden protesto sesleri yükseldi. Aziz Yıldırım, "Burada Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ancak yapılan seçim gayri demokratik bir seçimdir. Ben şimdi burayı terk ediyorum. Konuşma yapmayacağım. Yarın oy kullanmaya geleceğim. İsteyen benimle çıkar, isteyen burada kalabilir" diyerek stadı terk etti.

11:18: Aziz Yıldırım'ı destekleyen üyeler de stadyumdan ayrılırken, Ali Koç destekçileri ile aralarında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ancak Ali Koç, kendisini destekleyen üyelerin yanına gelerek sakin olmaları konusunda uyardı.

11:20: Aziz Yıldırım stadyumu terk ettikten sonra Erol Bilecik, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Eroıl Bilecik, konuşmasının sonunda "Korkakların ömrü, cesurların dedikodusuyla geçiyor" ifadesini kullandı.

11:40 Fenerbahçe divan başkanı Vefa Küçük, Aziz Yıldırım'ın tepkisi ile ilgili "Benim hasta olduğumu iddia ederek bir takım yalanlar ortaya attılar. Evet, ben hastayım. Ama Fenerbahçe hastasıyım. Buraya sizlerin oylarıyla seçilerek geldim. Hiç kimse buna gölge düşüremez" dedi. 

12:10 Acun Ilıcalı: Aziz Yıldırım, Jose Mourinho'nun menajerine de açıktan para verdiğimiz söyledi. Siz şimdi kalkıp Jose Mourinho'nun menajerine açıktan para verdiniz derseniz, suçladığınız isimler Ali Koç, Jorge Mendes ve Jose Mourinho oluyor. Bu konu teknik direktörümüz Jose Mourinho'nun kulağına gitmedi mi sanıyorsunuz? Yarın Jose Mourinho ile çalışırsanız, onun yüzüne nasıl bakacaksınız?

Fenerbahçe'nin mali durumundan, Aziz Yıldırım'a... Ali Koç'tan flaş açıklamalar!

 

"Borsa Ligi"nde şampiyon Fenerbahçe

 

Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet08 Haziran 2024 19:45

    Koç Seçilmeden gidip Maurinho ile sözleşme imzalarken ne düşünüyordu?Seçimden sonra yapamazmıydı?Hiç kimse masum değildir.

  • Alp08 Haziran 2024 18:34

    Yiyiyin birbirinizide memleket boş adamlardan kurtulsun..milletin derdine baaaak...şunların. derdine bak...yazık.bazen reise hak veriyorum.

  • Adil Rekabet08 Haziran 2024 18:31

    Artık seçilecek başkan belli oldu. Ali Koç başkan, GS şampiyon. Tam 10 yıldır hiçbir kulübü lig şampiyonu yapma başarısı gösteremeyen bir hoca ile anlaşan bir başkanınız var, hayırlı olsun. Mayıs’2025 ayını bekleyin. GS 25’inci kez lig şampiyonu olacak. Göreceksiniz..