E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan emtia beklentisi---

Goldman Sachs'tan emtia beklentisi

Goldman Sachs'tan emtia beklentisi
30 Mayıs 2024 - 07:55 borsagundem.com

Goldman Sachs emtialarda seçici yükseliş beklentisini sürdürüyor. Banka emtiaların yıl sonuna kadar senelik yüzde 18 kazanç sağlayacağını düşünüyor

ABD'li yatırım bankası Goldman, Sachs çarşamba günü yayınladığı bir notta, güçlü talep büyümesi, endüstriyel metaller ve altında daha fazla yapısal artış beklentisi ve petrol için daralan jeopolitik risk primine atıfta bulunarak emtialarda seçici olarak yükseliş beklentsinin devam ettiğini belirtti.

Notta, emtia toplam getirilerinin yıl sonuna kadar yıllık %13'ten %18'e yükselmesinin beklendiği belirtildi.

Banka, Brent ham petrol vadeli işlemlerinin varil başına 75 ila 90 dolar aralığında kalmasını beklediğini, ancak jeopolitik riskten korunma nedeniyle net uzun petrol pozisyonlarında hala değer gördüğünü ekledi.

Altın fiyatlarının, gelişmekte olan piyasa merkez bankaları ve Asyalı hane halklarından gelen güçlü taleple yılsonuna kadar %14 artarak 2.700 dolar/ons'a yükselmesinin beklendiğini ekledi.

Goldman, bakırın daha ucuz ikame maddelerin stoklarının tükenmesinin ardından keskin yükselişine devam edeceğini ve 2024 yılı sonunda 12.000 dolar/ton'a kadar %15 daha yükseleceğini öngördüğünü söyledi.

Bununla birlikte, notta, doğalgaz fiyatlarının, hala yüksek depolama seviyeleri göz önüne alındığında, ABD ve Avrupa'da bu yaz sınırlı bir artış görmesinin beklendiği belirtildi.

Bu hafta başında Goldman Sachs, 2030 yılı için küresel petrol talebi tahminini yükseltmişti.

Tarım emtia fiyatlarında 'yağış ve kuraklık' endişesi

 

ABD verileri sonrası emtia piyasasında sert yükseliş

 

Faiz beklentileri emtia piyasasını olumlu fiyatlıyor

 

Stagflasyon emtia fiyatlarını nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)