E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
05 Nisan 2012 - 09:05 borsagundem.com

SOCAR, KOCTF, KRONT başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

 Radikal’in haberine göre demiryollarının özel sektöre açılma planı için çalışmalar tamamlanma aşamasında. Yasa taslağına göre, demiryollarının özel sektöre açılmasında “havacılıkta” uygulanan model uygulanacak.
 TÜPRAŞ Yönetim Kurulu'nun 2011 yılı kazancının dağıtılması ve dağıtım tarihi konusundaki önerisi kabul edilerek, 2011 yılı cari dönem karından 984 milyon 798 bin 345,92 TL'nin 6 Nisan Cuma günü itibariyle hissedarlara dağıtılması kararlaştırıldı.
 Sabah Gazetesinin haberine göre, Gözde Finansal Hizmetler ve Bizim Toptan Satış Mağazaları'nın Tansaş marketlerini satın almaya hazırlandığı iddia edildi. Habere göre sektör oyuncularının görüşü, Migros'un sahibi İngiliz yatırım fonu BC Partners'ın Tansaşlar'ı tek başına elden çıkarmayacağı yönünde.
 Milliyet’in haberine göre SOCAR Uluslararası Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim YKB Vagif Aliyev, Türkiye’de Petkim ile başladıkları yatırım programına rafineri ve liman yatırımlarıyla devam ettiklerini, 2018 yılına kadar Türkiye’deki toplam yatırım bedelini, 10 milyar doları Petkim içerisinde, 7 milyar doları da Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nda, 17 milyar dolar olarak öngördüklerini söyledi.
 SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz,SOCAR'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan İstanbul'daki doğalgaz dağıtım ihalesi için İGDAŞ ihalesine gireceğini söyledi. Yavuz, Star Rafineri'de önümüzdeki yıldan itibaren 10 bin kişiyi çalıştıracakları söylerken, petrol dağıtımına da girip akaryakıt istasyonları açacaklarını açıkladı.
 ALBRK : Banka Yönetim Kurulu, sermayenin 539.000.000 TL'den 900.000.000 TL'ye (İç Kaynaklardan) artırılması ile ilgili anasözleşmenin 7. maddesinin değiştirilmesine karar vermiştir. Bedelsiz Artırım Tutarı 361.000.000TL, Bedelsiz Artırım Oranı %66,98'dir.
 KOCTF : Yönetim kurulu 150.000.000 TL'ye kadar Azami 24 ay vadeli Özel Sektör Tahvilinin halka arz yoluyla satılmasına karar vermiştir.
 KRONT : Kron, Pakistan Telecommunication Company LTD (PTCL) tarafından, "Anahtar Teslimi Genişbant Uzaktan Yönetim Sistemi" temini için 10 gün içinde sözleşme yapmak üzere davet edilmiştir. Projenin 2012 yılında teslimi öngörülmekte olup tutarı 975.500 USD.dir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)