E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHess hissedarları, ABD'li enerji şirketi Chevron ile birleşmeyi onayladı---

Hess hissedarları, ABD'li enerji şirketi Chevron ile birleşmeyi onayladı

Hess hissedarları, ABD'li enerji şirketi Chevron ile birleşmeyi onayladı
28 Mayıs 2024 - 22:25 borsagundem.com

Petrol ile gaz arama ve üretim şirketi Hess, ABD'li enerji devi Chevron ile birleşmesi için hissedarlarından gerekli onayı aldığını duyurdu

Petrol ile gaz arama ve üretim şirketi Hess bugün düzenlenen özel toplantıda, şirket hissedarlarının çoğunluğunun birleşme anlaşmasının kabul edilmesi yönünde oy kullandI.

Toplantıda oylanan tekliflere dair nihai sonuçların, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunulacağı belirtilen açıklamada, birleşmeyle bağlantılı olarak Chevron hissedarlarının onayına gerek olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, birleşmenin tamamlanmasının ilgili mevzuatlara tabi olmaya devam edeceğine işaret edilerek, Chevron ve Hess'in, birleşmeyi mümkün olan en kısa sürede tamamlamak için çalıştığı vurgulandı.

ABD'li enerji şirketi Chevron, Ekim 2023'te Hess'i 53 milyar dolara satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Şirket, söz konusu birleşmenin, portföyünü çeşitlendirmesini ve nakit akışını mevcut beş yıllık beklentisinden daha hızlı artırmasını beklediğini duyurmuştu.

Chevron ile Hess'in birleşmesinin yılın ilk yarısında tamamlanması planlanıyordu ancak, ABD'li diğer enerji devi Exxon Mobil'in süreci tahkime taşımasıyla anlaşma sekteye uğramıştı. Exxon'un tahkimde galip gelmesi halinde anlaşma sona erecek.

Hess'den 1 milyar dolarlık satış

 

BİST 4 hisseyi daha tedbir kapsamına aldı

 

Piyasaların ödüllendirdiği 10 yatırım stratejisi

 

Borsa günü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)