E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail uçakları Türk-Filistin Hastanesi'ni vurdu---

İsrail uçakları Türk-Filistin Hastanesi'ni vurdu

İsrail uçakları Türk-Filistin Hastanesi'ni vurdu
30 Ekim 2023 - 19:58 borsagundem.com

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail uçaklarının Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin üçüncü ve son katını bombalayarak ağır hasara yol açtığını duyurdu

İsrail ile Hamas arasındaki savaş, 24. gününde sertleşerek devam ediyor. İsrail, elektrik ve yakıt vermediği, iletişim ağlarının çöktüğü Gazze Şeridi’nde hastaneleri hedef haline getirdi.

En son olarak Gazze’deki kanser hastalarına yönelik tek hastane olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail tarafından bombalandı. Hastanenin hastanenin üçüncü ve son katının bombalanmasıyla büyük hasar oluştuğu belirtildi.

DÜN DE ÇEVRESİ BOMBALANDI


Aynı hastanenin çevresi dün İsrail'in hedefi olmuştu. Hastane müdürü Dr. Subhi Sekkik, sağlık kompleksinin korunması ve İsrail saldırılarının durdurulması için Türkiye’den yardım istemişti.

Gazze’deki hastanelerin doluluk oranının yüzde 150’yi geçtiği belirtiliyor.

Kapasitesi 700 kişilik Şifa Hastanesi’nde hasta sayısının 5 bine ulaştığı biliniyor.

HASTANEYİ TÜRKİYE KURDU

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen hastane 2017 yılında tamamlanmıştı.

Hastanenin yönetimi, koronavirüs salgını sırasında Filistinli yetkililere devredilmişti.

İsrail, Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposunu vurdu

 

İsrail ordusu Gazze topraklarında!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA31 Ekim 2023 10:53

    Burada yahudiler çatışmıyormuş.Afrika dan getirdikleri sahipsiz çocuklardan asker yaptıkları zenci garibanları asker yapmışlar onları savaştırıyorlarmış.

  • DIMBIL30 Ekim 2023 22:13

    Yarın borsa tavan tavan gider herhalde.

  • Yorum30 Ekim 2023 22:05

    Yapılması gereken şeyler İsraile destek veren tüm ülkelerle Müslüman tüm ülkeler her türlü ilişkilerini kesip doğuyla olan ilişkilerini arttırmalılar bunu birlik halinde yapmalılar İslam teşkilatına üye olan tüm ülkeler bu kararı dünyaya bugün açıklamalı ayrıca abd ve diğer destek veren ülkelerin İslam ülkelerindeki tüm üsleri derhal boşaltılması bu ülkeler yerine çinle dostluklar arttırılmalı ticaret yapılmalı ve askeri iş birlikleri kurulmalı bölgesel bir askeri güç Asya ülkeleri ve afrika ülkeleri ortak askeri güç oluşturmalı bu güce destek verecek güney amerikalı devletlerden de katılım olacaktır öyle NATO mato değil dünya barış gücü gibi

  • Mucise Reis : (30 Ekim 2023 21:20

    Eeee nerede Filistin halkının birlik beraberlik kurup direnişi?? gören var mı:?? nerede Arap dünyası ?? birlik oldular mı?? ... ABd uçak gemisi gönderiyorum dedikçe hiç bir direnen grup Hamas ile biriz diyemiyor... İşte bu yüzden Filistinde bişe çözülmez. Böyle ağlar durur sinir olur dururuz... Türk Milleti ise bir olup, toplu mücadele eder, müdahalede bulunur.. Acı ama gerçek. Hamas  bütün güçleri etrafında toplamalı ve filisitnli milleti arap dunyasınıda.. ama korkudan ortada yok bi rçok silahlı direnen... neden??? saddam zamanındakı gibi para ilemi susturuldu Bazıları???Allah Bizleri iyiki TÜRK yapmış. Atatürk gibi ligder ve milyonları götüren  sürükleyen bir ırkız.. Şükür...Ermeni soyukırımında doğuda ağladık, katledildik ama Kazım Karabekir başa ordusu ile gereğini yaptı. Mİllet ayağa kalktı., ki ordu mandrosa göre dağılsın dendi, hayır dedi dağıtmadı orduyu paşa

  • yunus30 Ekim 2023 20:34

    Katiller,arkasına Abd yi almış,kimseyi takmıyorlar.