E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte yeni komutanlar---

İşte yeni komutanlar

İşte yeni komutanlar
01 Ağustos 2013 - 21:55 borsagundem.com

YAŞ’ın ilk gününde kuvvet komutanlarının durumu netleşti

Askeri kulislerde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun Kara Kuvvetleri Komutanı olmasında yaşanan sıkıntının aşıldığı ileri sürülüyor. Yeni komutanlar YAŞ kararlarının(3 Ağustos) açıklanmasıyla netleşecek.
KALYONCU HAKKINDAKİ İDDİALAR
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’ya hükümetin sıcak bakmadığı iddia edilmişti. Bu iddialara gerekçe olarak Kalyoncu'nun isminin Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in ifadelerinde ve MİT tarafından Genelkurmay'a 2005'te adları bildirildiği ileri sürülen 'Karargah Evleri' yöneticileri arasında yeraldığı iddiaları gösterildi.  Kalyoncu'nun adı ayrıca 2006'da düzenlenen bir güvenlik zirvesinde 'irticai tehdit var' diyerek komutanların hükümeti suçladığı ve Erdoğan'ın da bu suçlamalara sert tepki verdiği toplantıdaki generaller arasında geçtiği ileri sürülüyor. Kalyoncu eğer bu Şura’da Kara Kuvvetleri Komutanı olursa, teamüllere göre Orgeneral Özel’den sonra Genelkurmay Başkanı koltuğuna oturacak isim olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hüseyin taşpınar02 Ağustos 2013 08:47

    spor totto oynar gibi general seciyoruz ama garip ülke hedefi olan ülkede böyle şeyler çok garip degilmi.kim ehliyetli isde layık ise o olsun işine layık ise.

  • Borsacı02 Ağustos 2013 01:57

    Askerler tek tip eğitimden geçiyor. Burçları hariç bu kişiler ağağı yukarı aynı görüşte insanlar. Generalliğe kadar gelmeyi başarmışlar ise o saatten sonra kimin sırası gelmiş ise o olmalı. Önemli olan general olabilecek kişileri çok sıkı ve zorlu kurallara bağlayabilmek.

  • m. kara02 Ağustos 2013 00:28

    yaş kararları ülke gündeminden çıkartılmalı. mgk kararları gibi. bir zamanlar mgk toplanacak dedikleri zaman bakıyorsun borsa gümmbür gümbür aşağı geliyor sebep . kuru gürültü. yıllarca toplanan mgk nın aldığı kararlara bir bakın. hep aynı terörle mücadelemiz tüm kararlılığı ile devam ediyor, iltica ile mücadelemiz devame edecektir. iltica ile ilişiği olan şu kadar personelin tsk dan ilişiği kesildi deniyor. yılllarca hep aynı . peki terörle mücadelede sonuç ne koskoca birsıfır. yani artık bunlar ülke gündeminden düşmeli

  • misafir01 Ağustos 2013 22:27

    bekir kalyoncu komutan yapıldıysa belaya davetiye çıkarıldı demektir

  • çapulcular.01 Ağustos 2013 22:23

    İşte yeni MAŞALAR .PARAYI VER DÜDÜĞÜ ÇAL.inşallah ülkemiz savaşalara girerde bakalım ozaman kime yalvaracaksınızki gelin bu vatanı beraber kurtaralım diyeceksiniz.