E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi beklentilerin altında daraldı---

Japonya ekonomisi beklentilerin altında daraldı

Japonya ekonomisi beklentilerin altında daraldı
10 Haziran 2024 - 06:42 borsagundem.com

Japonya'da Ocak-Mart dönemine ilişkin çeyreklik büyüme, ilk açıklanan rakamlardan daha az daralma gösterdi.

Kabine Ofisi verilerine göre Japonya'nın GSYH'sı ilk çeyrekte önceki üç aya göre %1,8 oranında daraldı. Ekonomistler %1,9'luk daralma bekliyorlardı. İlk çeyrek için GSYH daralma oranı dana önce %2,0 olarak duyurulmuştu.

Analistler Japon ekonomisinin yılın ilk üç ayında dibe vurmasını beklese de, inatçı bir şekilde zayıf seyreden yen ve büyük otomobil üreticilerinin tesislerinde yaşanan aksaklıklar bu çeyreğe ilişkin görünümü gölgelemeye devam ediyor.

Nomura Securities kıdemli ekonomisti Kohei Okazaki, "revize edilen GSYH sonuçları, sermaye yatırımlarının az da olsa arttığını değerlendirebildiği için Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) gelecekteki faiz artışları konusunda cesaretlenmesini kolaylaştırdı" dedi.

Okazaki, "Mart 2024'te sona eren mali yılın ikinci yarısında sermaye harcamalarının arttığını söyleyebiliriz. Mevcut sermaye harcaması koşulları rahatlatıcı ancak görünüm konusunda temkinli olmalıyız. Ayrıca, yıllık işgücü görüşmelerinde mutabık kalınan yüksek ücret artışları ve Haziran ayından itibaren yürürlüğe giren gelir vergisi indirimleri nedeniyle tüketimin toparlanma yolunda olduğu görüşünü koruyabiliriz" diye konuştu.

Metsola, yeniden AP'ye seçildi

 

Belçika'da başbakan De Croo istifa etti

 

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ilk sonuçlar 'aşırı sağ' diyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)