E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNorveç, Filistin'in BM üyeliği için lehte oy kullanacak---

Norveç, Filistin'in BM üyeliği için lehte oy kullanacak

Norveç, Filistin'in BM üyeliği için lehte oy kullanacak
11 Mayıs 2024 - 18:18 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Filistin'in BM üyeliği ve ilave haklarının verilmesini isteyen Norveç, tasarının kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı ve yapılacak oylamada lehte oy kullanacağını duyurdu

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, BM Genel Kurulunun Filistin kararına ilişkin açıklama yaptı.

Eide, Norveç'in, Filistin'in BM'ye tam üyelik statüsü için yaptığı başvuruyu desteklediğini ve Genel Kurulda yapılacak oylamada ülkesinin lehte oy kullanacağını ifade etti.

"Kararın 143 ülkenin lehte oy kullanmasıyla kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuşan Eide, "iki devletli çözümün sağlanması için Filistin devletinin kurulmasının gerekli olduğunu" kaydetti.

Filistin hakkındaki karar tasarısı Genel Kuruldan geçti

BM Genel Kurulunda dün yapılan oylamada, Filistin'in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyinde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsündeki Filistin'e bazı ilave haklar tanınmasının istendiği karar tasarısı kabul edilmişti.

Kararda, "Filistin'in BM Şartı'nın 4. maddesi uyarınca BM'ye üyelik kriterlerini yerine getirdiğine ve bu nedenle BM'ye üye olarak kabul edilmesi gerektiğine" işaret edilmişti.

Filistin, 2011'de de BM'ye tam üyelik başvurusu yapmış ancak BMGK'de gereken desteği alamamıştı. Filistin, 2012 yılında BM'de "daimi gözlemci statüsüne" kavuşmuştu.

Bakan Tunç'tan BM'nin Filistin kararına ilişkin net mesaj: Önemli bir adım!

Filistin tasarısı BM'de onaylandı

Filistin'in üyeliği BM Genel Kurulu'nda tekrar gündeme gelecek

ABD: İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği değerlendirmesi 'makul'

4 Avrupa ülkesi Filistin'i tanıyabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)