E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporOlympiakos UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu oldu---

Olympiakos UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu oldu

Olympiakos UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu oldu
30 Mayıs 2024 - 02:18 borsagundem.com

Çeyrek finalde temsilcimiz Fenerbahçe'yi eleyen Olympiakos, UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Fiorentina'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı

Fenerbahçe'yi çeyrek finalde eleyen Olympiakos, UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Fiorentina'yı uzatmada bulduğu golle 1-0 yenerek şampiyon oldu. Bu şampiyonluk Yunanistan futbolunun kulüpler düzeyindeki ilk kupası oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile Fiorentina, Yunanistan'ın başkenti Atina'da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Yunan ekibi Olympiakos 1-0 kazanarak kupaya uzandı.

Olympiakos'a Avrupa futbolunun 3 numaralı kupasını getiren golü eski Hataysporlu El Kaabi kaydetti. 30 yaşındaki Faslı oyuncu, uzatmaya giden finalin 116. dakikasında sahneye çıkıp Konferans Ligi'ndeki 9 maçına 11. golünü kaydetti.

EL KAABI ŞAMPİYONLUĞA TAŞIDI

El Kaabi, UEFA organizasyonlarının eleme turlarında bir sezonda en çok gol atan futbolcu olmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde Benzema (2022) ve Cristiano Ronaldo (2017) 10'ar gol atarken, UEFA Avrupa Ligi'nde de Falcao (2011) eleme turlarında 10 gol atmayı başarmıştı.

Fiorentina geçen sezon da UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde finale çıkmış ancak İngiliz ekibi West Ham'a 2-1 kaybetmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nden gelen Olympiakos, play-off turunda Ferencvaros'u, son 16 turunda Maccabi Tel Aviv'i, çeyrek finalde temsilcimiz Fenerbahçe'yi penaltılarda ve yarı finalde de Aston Villa'yı iki maçta da yenerek adını finale yazdırdı.

KUPA BEYİ MENDILIBAR!

Geçen sezon ortasında Sevilla'nın başına geçen Jose Luis Mendilibar sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuyla kapatmıştı. 63 yaşındaki İspanyol teknik adam, bu yıl Şubat ayı başında göreve geldiği Olympiakos'u da UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu yaptı.

Fenerbahçe, Olympiakos'a 3-2 mağlup oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)