E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın toparlanmaya çalışıyor---

Ons altın toparlanmaya çalışıyor

Ons altın toparlanmaya çalışıyor
27 Mayıs 2024 - 14:02 borsagundem.com

Rekor seviyelerden sert bir düşüş yaşayan ons altın fiyatları toparlanmaya çalışıyor. Ons altın fiyatları için PCE ve çekirdek PCE verileri takip ediliyor.

Ons altında gözler cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) ve çekirdek PCE verisinde.

Çekirdek PCE'nin nisanda yüzde 0,2 ve manşet PCE'nin yüzde 0,3 arttığı tahmin ediliyor.

Ons altın bugün 2347,67 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda Cuma gününe göre yüzde 0,44 artışla 2344,25 dolar seviyesinde.

UBS analisti Giovanni Staunovo, "Altın, Fed yetkililerinin daha şahin algılanan yorumlarından ve beklenenden daha iyi gelen ABD ekonomik verilerinden zarar gördü ve piyasa katılımcıları Fed'in ilk faiz indiriminin zamanlamasını yeniden değiştirdi" dedi.

Yatırımcılar şimdi ABD Merkez Bankası'nın tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ve Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksini bekliyor.

CME FedWatch aracına göre, traderlar şu anda Fed'in Kasım ayında faiz indirimine gitme ihtimalini yaklaşık %61 olarak fiyatlanıyor.

Staunovo, "Altın fiyatlarının dalgalı kalmasını ve fiyat gerilemelerinin sığ olmasını bekliyoruz, altın fiyatlarının bu yılın ilerleyen dönemlerinde yeni rekor seviyeleri test etmesini hedefliyoruz. Gümüş bu yıl altından daha iyi performans gösterdi ve bu eğilim muhtemelen devam edecek" dedi.

Piyasalar bu hafta ayrıca Fed üyeleri Bowman, Mester, Cook, Williams ve Bostic'den gelecek mesajları da takip edecekler

Ons altında aşağı hareket devam ediyor

 

Altın fiyatları yeni haftada primli

 

UBS'den altın için yeni tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)