E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzgür Özel: Sana göre bana göre demokrasi olmaz---

Özgür Özel: Sana göre bana göre demokrasi olmaz

Özgür Özel: Sana göre bana göre demokrasi olmaz
04 Haziran 2024 - 15:19 borsagundem.com

CHP lideri Özel, Hakkari'ye kayyum atanmasına ilişkin, "Hakkari halkının iradesine saygısızlık. CHP'nin bir belediyesine atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da öyle tepki veriyoruz. Sana göre demokrasi bana göre demokrasi olmaz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ve Anayasa Mahkemesi'nin birçok düzenlemeyi iptal etmesini değerlendirdi.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması ve yerine kayyum atanmasını değerlendiren Özel "Hakkari halkının iradesine saygısızlık. Yerine belediye meclisinden yeni bir başkan seçilmeli. Teröre destek varsa yargılansın. Sadece iddiayla kayyum atamak, belediye meclisten değil valiyi atamak demokrasiye yakışır bir iş değildir" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile yaptığı görüşmeye dikkat çeken Özel, Mardin'e de kayyum atanma niyetine işaret etti. Özel "Hakkari'de atanan kayyumu da tekrar niyetlendikleri Mardin Büyükşehir'deki kayyum atama niyetini de CHP'nin bir belediyesine atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da öyle tepki veriyoruz. Sana göre demokrasi bana göre demokrasi olmaz" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Meclis'te anayasaya uygun kanun olarak çıkmazsa devlet çatısız kalacaktır"

(AYM'nin iptal kararları) CHP iki ayda hazırlayacak, günü gelince yetiştirecek, altı yılda bakacaksın. Üstüne de bir yıl sonra yürürlüğe girmek üzere bunları iptal edeceksin. Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kolonları kesiktir, kirişleri kırıktır. Temeli kumdandır. Devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale getirilmesine AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı sebeptir. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Tayyip Bey, yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. CHP haklı diyor. Hukuk varsa yapamazsın diyor. O kanunla bu işler olmaz diyor. CHP'yi AYM gidiyor diye eleştirenler, 270 sayfa iptal var...

Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği gözler önüne serildi. Bundan sonra kimse çıkıp da 'Aykırıysa AYM'ye gidersiniz...' Altı yıl duruyor, bir yıl da zaman veriyor. Devlet anayasasız, kanunsuz, mesnetsiz yönetiliyor. Bunu kim söylüyor? Ben mi atadım. Birini Abdullah Gül, geri kalanını Erdoğan atadı. Atadıkları hakimler bile anayasaya aykırı diyemedikleri için altı yıl beklediler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen ucube sistem kökten hukuksuzdur. Kökten anayasaya aykırıdır. Yapılan uyum kanunlarının hepsi yetkisizdir. Bir yıl içinde Meclis'te anayasaya uygun kanun olarak çıkmazsa devlet çatısız kalacaktır.

"Normalleşmeden korkuyorlar" 

(Normalleşme) Türkiye bir yol ayrımında. Birileri yumuşama derken 'Kırmızı çizgilerim var' diye bir hat çekip o hattın arkasında saklanıp anayasayı tanımamayı kırmızı çizgi görüyorsa orada ne normalleşmeden ne de yumuşamadan bahsedilir. Birileri anayasaya uymamayı milli bir tutum gibi pazarlayacaksa o zaman bu millet normalleşmeye verdiği krediyi size tanımaz. 

Birisi istemiyor diye, kriminal tipler normalleşmeden korkuyor diye genel başkanlarına hakaret ettirip bizimle kavga ettiremezler. Birileri istemiyor diye ben hak arama mücadelesinden geri durmam. Muhatabımla müzakereyi yaparım, sonuç alamazsam üstüme düşeni yaparım.

Erken seçim açıklaması

Özgüvenli siyasete ayak uyduramayanlar, CHP'nin üç aydır bütün anketlerde birinci parti oluşunu görmek istemeyenler... Bizim yolumuz özgüvenli, hedefini bilen yoldur. Gücümüzü 31 Mart'ta bize destek veren Türkiye İttifakı'ndan ve kurucumuzdan alıyoruz. Böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz bu kadar net. Eğer millet sesini duyurur, önümüzdeki normalleşme, demokratikleşme, asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur, okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur. 

Belediye başkanının gözaltına alındığı Hakkari'ye kayyum atandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :