E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarını genişletti ---

Petrol kayıplarını genişletti

Petrol kayıplarını genişletti
04 Haziran 2024 - 08:07 borsagundem.com

Petrol, arzın 2024'ün ilerleyen dönemlerinde artacağı endişesiyle 77,87 dolar/varile geriledi.

Petrol fiyatları salı günü de gerileyerek, yatırımcıların ana tüketici ABD'den gelen temkinli talep beklentileri nedeniyle yılın ilerleyen dönemlerinde arzın artmasından endişe etmesiyle, fiyatların dört ayın en düşük seviyesine gerilediği bir önceki seanstaki kayıplarını genişletti.

Brent ham petrol vadeli işlemleri TSİ 06:43 GMT'de 77,87 dolar/varile geriledi. Brent, pazartesi günü %3'ten fazla düştükten sonra 7 Şubat'tan bu yana ilk kez 80 doların altında kapanmıştı.

ABD Batı Teksas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri 73,71 dolara geriledi. Pazartesi günü de %3,6'lık düşüşün ardından dört ayın en düşük seviyesine yaklaşmıştı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC+ olarak bilinen Rusya liderliğindeki müttefikleri Pazar günü petrol üretim kesintilerinin çoğunu 2025 yılına kadar uzatma konusunda anlaştı ancak sekiz üyenin gönüllü kesintilerinin Ekim ayından itibaren kademeli olarak çözülmesi için alan
bıraktı.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Petrol fiyatları son zamanlarda, OPEC+'nın Ekim 2024'ten itibaren bazı üretim kesintilerini gevşetmeye başlamayacağı yönlendirmesi ile arz baskısı görürken, talep koşulları beklenenden daha zayıf ABD imalat faaliyetleri ile iyi desteklenmedi" dedi.

ABD'de imalat faaliyetleri Mayıs ayında üst üste ikinci kez yavaşlarken, inşaat harcamaları da Nisan ayında konut dışı faaliyetlerdeki düşüşe bağlı olarak beklenmedik bir şekilde ikinci kez geriledi; her iki durum da petrol ve yakıt talebinin zayıflamasına yol açabilir.

Rong, "... 'Kötü haber kötü haberdir' mantığı yürürlükteyken, daha fazla ekonomik zayıflık verileri, petrol fiyatlarını düşürebilir" dedi.

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)