E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol OPEC+ öncesi aylık düşüşe yöneldi---

Petrol OPEC+ öncesi aylık düşüşe yöneldi

Petrol OPEC+ öncesi aylık düşüşe yöneldi
31 Mayıs 2024 - 07:55 borsagundem.com

Brent petrolde yaşanan yüzde 1,9 ve 78 doların altında işlem gören ABD ham petrolü aylık düşüşe yöneldi.

Petrol, Pazar günü gerçekleşecek OPEC+ arz toplantısı öncesinde piyasa göstergelerinin arz fazlası endişelerini vurgulamasıyla üçüncü günde de düşüş yaşadı.

Brent petrol Perşembe günü yüzde 1,9 düştükten sonra 82 dolar civarında kayıplarını korurken, ABD ham petrol varil başına 78 doların altında işlem gördü ve her ikisi de aylık düşüşe yöneldi.

Petrol fiyatları Kızıldeniz'de bir gemiye yapılan saldırılar, finans piyasalarından gelen olumsuz hava ve Çin talebindeki yavaşlama sinyallerinin etkisiyle haftayı çok az değişiklikle kapatacak. Bu ayki düşüş Brent'in kazancını bu yıl yüzde 10'un altına düşürdü. OPEC+'nın bazı kısıtlamaların 2025'e kadar uzatma olasılığıyla birlikte üretim kesintilerini de uzatması bekleniyor.

IG Asia Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, "Önümüzdeki günlerde petrol fiyatları için önemli bir etken, bu hafta sonu yapılacak olan OPEC+ toplantısı olacak. Daha fazla kesinti pek olası olmayabilir ve büyük bir sürpriz olarak görülecektir" dedi.

Altının kilogram fiyatı yükseldi

 

Altın fiyatlarında son durum

 

Dolar/TL güne nasıl başladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)