E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco'dan ABD tahvilleri için 'ucuz hedge' yorumu---

Pimco'dan ABD tahvilleri için 'ucuz hedge' yorumu

Pimco'dan ABD tahvilleri için 'ucuz hedge' yorumu
05 Haziran 2024 - 10:32 borsagundem.com

Pimco’ya göre piyasalar ABD resesyon riskini göz ardı ediyor, bu da tahvilleri “ucuz bir hedge” imkanı haline getiriyor.

ABD’de açıklanan zayıf istihdam verisi tahvillerin değer kazanmasını sağladı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi salı günü 6 baz puan düşüşle yüzde 4,3259 seviyesinden kapanırken, 2 yıllık tahvil getirisi 4 baz puan gerileyerek yüzde 4,7704’e indi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, dünyanın en büyük tahvil yöneticilerinden biri olan Pacific Investment Management Co’nun (Pimco) yetkilileri Richard Clarida, Andrew Balls ve Daniel Ivascyn yayımladıkları bir raporda, “Piyasalar önemli bir resesyon riskini fiyatlandırmıyor gibi görünüyor, yani tahviller bu riskten korunmak için ucuz bir araç olabilir” değerlendirmesinde bulundular.

Enflasyon hız kestikçe tahvillerin nakitten daha cazip olacağını öngören Pimco’ya göre, sabit getirili yatırım araçları mevcut yatırım ufku içerisinde bir resesyon olmazsa iyi, resesyon olursa daha da iyi performans gösterebilir.

Hedge fonu milyarderinden ABD’de ‘iç savaş’ uyarısı

 

Hedge fonları finans hisselerindeki satışlarını artırdı

 

Goldman Sachs'tan hedge fon analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)