E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada satış baskısı hızlanır mı---

Piyasada satış baskısı hızlanır mı

Piyasada satış baskısı hızlanır mı
06 Kasım 2015 - 14:11 borsagundem.com

Şeker Yatırım BIST 100 teknik analizinde bu seviyelere dikkat çekti

Şeker Yatırım 2. Seans öncesi BIST 100 teknik analizi raporu yayınladı. Şeker Yatırım, piyasa teknik analiz raporunda şunlara değindi:
 
"Güne pozitif eğilime başlayan BIST 100 endeksi ilk seansı %0,16 düşüşle 82.824 seviyesinden kapattı. Dün Yellen’in Aralık’ta faiz artırımı olabilir açıklaması ve diğer üyelerden benzer açıklamaların gelmesiyle başlayan satış baskısı ilk seansta da devam etti. Yurtiçi tahvil faizlerinin seçim sonrasındaki pozitif fiyatlama sonrası tekrardan yükseliş eğilimi göstermesi ve TL’deki negatif baskı BIST’teki satış baskısında etkili oluyor. Bugün ana gündem maddesi ABD’de açıklanacak olan istihdam verileri olacak. Tarım dışı istihdam verisinin (Beklenti:181 bin) beklentilerden kuvvetli gelmesi ve geçen ay düşük gelen verinin yukarı revize edilmesi durumunda Aralık ayında Fed faiz artışı beklentileri kuvvetleneceği için BIST’te ve TL varlıklarda satış baskısının güçlü olması beklenir. Özellikle verinin
200 bin üzerinde gelmesi ve bir önceki ayki verinin 30 binin üzerinde yukarı revize edilmesi satışların sert olmasına neden olacaktır. Aksine düşük revizyon ve beklenti altındaki veri başta BIST olmak üzere gelişmekte olan ülke borsalarının yükselişe geçmesini sağlayacaktır. İstihdam verisi dışında saatlik kazançlar (Beklenti: 34,5) piyasa tarafından izlenecek bir diğer veri olacak. Verinin yüksek gelmesi enflasyon açısından yukarı yönlü işaret olacağı için piyasa etkisi negatif olacaktır. Yurtiçi 10 yıllık tahvil faizlerinin tekrardan %9,80 seviyesi üzerine çıkması durumunda yükselişin momentum kazanması beklendiği için bu seviye üzerine yükselişler BIST için kısa vadede satışa işaret eden öncü gösterge olacaktır. Faizlerdeki yükselişin devam etmesi banka hisseleri öncülüğünde BIST’te satışların hızlanmasına neden olması beklenmektedir.
  
Orta vadeli düşüş trendinde güçlü dirençle karşılaşan endeks bu seviyelerden gelen kar satışlarıyla kısa vadeli yükseliş kanalı üst bandına geri döndü. Endeksin 82.500-82.800 aralığını aşağı kırması ve tekrar kısa vadeli yükseliş kanalı içerisine girmesi durumunda satış baskının hızlanması ve endeksin 200 GHO seviyesi olan 81.000 seviyelerine doğru düşüşünü devam ettirmesi beklenmektedir. Endeks yukarıdaki aralık üzerinde tutunabilirse 84.000 seviyelerinden geçen orta vadeli düşüş trendini yukarı kırma potansiyelini devam ettirecektir. Kısa vadeli teknik göstergelerdeki negatif eğilim satış baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Gün içinde 81.500 seviyesi altına gerilemeler gün içi alım , 84.000 seviyesi üzerine yükselişler ise trade amaçlı  satım fırsatı olarak takip edilebilir. "
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)