E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda seçim fiyatlamaları devam ediyor---

Piyasalarda seçim fiyatlamaları devam ediyor

Piyasalarda seçim fiyatlamaları devam ediyor
03 Kasım 2016 - 08:36 borsagundem.com

Destek Yatırım; FED, aralık ayında faiz artışı olabileceğine yönelik açık kapı bıraktığını belirtti

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Piyasalarda ABD seçimlerinin fiyatlaması devam ediyor. Trump’ın anketlerde öne geçmesi sonrası Dolar sert değer kaybı yaşarken FED’in toplantısı takip edildi. FED, aralık ayında faiz artışı olabileceğine yönelik açık kapı bıraktı. Aynı zamanda metinde yer alan petrol fiyatlarının enflasyon oranına olan etkisi ifadesi kaldırıldı. Büyüme ve istihdam oranının gelişmeye devam ettiğine yönelik ifadeler kullanıldı. Genel olarak FED kararı sonrası dolar değer kaybı yaşadığını ifade edebiliriz. Piyasalar Cuma günü açıklanacak olan Tarım dışı istihdam rakamlarına kilitlendi. Gelişmekte olan ülke para birimleri değer kazanırken Dolar TL paritesi 3.12 seviyesinin altına geriledi. Altın fiyatları ise ABD’de politik risk sürecinin yükselmesiyle son 1 ayın zirvesine ulaşarak dün % 1,22 değer kazandı. Petrol fiyatları ise petrol stoklarının 14 milyon varil artış göstermesi sonrası gerilemeler hız kazandı. Dün Brent petrolü % 3’e yakın düşüşler yaşadı. Gözler yarın açıklanacak olan sondaj kule rakamlarında olacak. Endeksler ise küresel olarak değer kayıplarına devam ederken DAX endeksi % 1,47, S&P 500 endeksi % 0,49 değer kaybetti. Gözler bugün Yurtiçinden açıklanacak olan enflasyon rakamlarında olacak.

USDTRY ANALİZİ

Dün Amerika Merkez Bankası (FED)’in faiz kararı takip edildi. FED piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. İç tarafta yaşanan jeopolitik gelişmeler ve ABD seçimleri öncesi Trump’ın ön plana çıkması TL varlıklarını zayıflatırken Aralık ayı faiz artırım beklentilerinin korunması dolar kurunu yukarı yönlü destekledi. Toplantı notlarında hedeflere doğru ilerlendiği konusunda bir miktar daha kanıt görmek için beklenildiği ifadelerine yer verilmesi sonrası gözler Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam rakamlarına çevrildi. Bugün iç tarafta açıklanacak enflasyon rakamları ve ABD verileri kur üzerindeki hareketliliği artırabilir. Kur tarafında ise yükseliş trendinin devam ettiğini görüyoruz. Teknik olarak 3.1080-3.1000 destek noktaları üzerinde kalıcılık sağlanırsa tekrardan yukarı yönlü bir ivmelenme görebiliriz. 3.1270 yine kritik bir direnç noktası olmaya devam edecek.

EURTRY ANALİZİ

Dün Almanya ve Euro bölgesinden gelen olumlu verileri takip ettik. Olumlu verilerin pozitif fiyatlamasının yanında Trump’ın seçim öncesi son anketlerde öne çıkması Euro varlıklarına olan talebi artırdı. Gün içinde EURO bölgesinde gelecek olan işsizlik oranı, ECB aylık raporu ve enflasyon rakamları ile iç tarafta açıklanacak enflasyon rakamları volatiliteyi artırabilir. Teknik görünümde ise Euro/TL’nin zirveye yakın olduğunu görüyoruz. 3.4520-3.4370 destek bölgesi üzerinde kalıcılık sağlanırsa yukarı gitme isteği sürebilir. Yukarıda ise 3.4730-3.4800 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

ABD’de gerçekleşecek seçim öncesinde Donald Trump’ın seçilme riskleri ile birlikte sert yükselişler gördük. FED’in aralık ayı faiz artışları beklentilerini artırması yukarı yönlü hareketlerin kısıtlı kalmasına neden oldu. Gün içinde ABD tarafından gelecek ISM PMI verisi volatiliteyi artırabilir. Teknik görünümde ise altın tarafında güçlü duruşun korunduğunu görüyoruz. 1296-1300 üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş isteği sarı metalde devam edebilir. 1307 direnci aşılırsa yeni bir yükseliş dalgasıyla 1315-1320 seviyeleri gündeme gelebilir.

HAM PETROL ANALİZİ

API stoklarının sert yükselmesi sonrası EIA stoklarının da beklentilerin üzerinde 14 milyon varil artış göstermesi fiyatlar üzerinde belirleyici oldu. Stokların sert yükselmesi sonrası gözler yarın ABD’den açıklanacak olan sondaj kule rakamlarında olacak. Teknik görünümde ise petrolde zayıf seyrin sürdüğünü görüyoruz. 46.40-47.20 direnç bölgesi aşılamazsa geri çekilme devam edebilir. 44.90 desteği aşağı yönlü kırılması 44.20-43.30 seviyelerini gündeme getirebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

OPEC tarafından üretimi kısma yönünde bir karara varılamaması ve petrol stoklarının sert yükselmesi petrol fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Teknik görünümde zayıf seyrin sürdüğü petrol tarafında 48.00-48.50 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Bu seviyeler altında kaldığı sürece petrolde düşüşler devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 46.50-46.10- 45.60 destek noktaları olarak izlenebilir.

Destek Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 03.11.2016

 

3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)