E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSlovakya Başbakanı Fico'ya suikast!---

Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast!

Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast!
15 Mayıs 2024 - 16:32 borsagundem.com

Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, saldırganın yakalandığı bildirildi.


Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun ülkenin Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında düzenlenen silahlı saldırıda yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, saldırganın yakalandığı bildirildi.

Slovakya Haber Ajansı (TARS) haberinde, ülkenin Trencin bölgesinde yer alan Handlova kasabasındaki Kültür Evi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, binaya silahla ateş açıldığı belirtildi.

Silahlı saldırıda Slovakya'da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Fico'nun yaralandığı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

Emniyet güçlerinin silahlı saldırganı yakaladığı bildirildi.

SLOVAKYA BAŞBAKANLIĞI: FİCO’NUN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun sosyal medya platformu Facebook resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“R. Fico bugün suikasta uğradı. Birçok kez vuruldu ve şu anda hayati tehlikesi bulunuyor. Şu anda helikopterle Banska Bystrica'ya naklediliyor çünkü Bratislava'ya (başkent) ulaşması acil müdahale gereği çok uzun sürecek. Önümüzdeki birkaç saatte durumu netleşecek.”

SLOVAKYA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ SIMECKA’DAN SİLAHLI SALDIRI AÇIKLAMASI

Slovakya Ulusal Konseyi Başkan Yardımcısı ve ana muhalefet partisi Progressive Slovakia lideri Michal Simecka, Başbakan Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Simecka, yaptığı açıklamada, “Başbakan Robert Fico'nun Handlova'da vurulması karşısında şok oldum ve dehşete kapıldım. Tüm şiddet olaylarını kesin bir dille ve şiddetle kınıyoruz. Başbakan Fico'nun iyi olmasını ve bu korkunç eylemin en kısa zamanda aydınlatılmasını ümit ediyoruz” dedi.

Fico, Handlova’da düzenlenen hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Slovakya medyası, Fico’nun hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

ÇEKYA BAŞBAKANI PETR FIALA: ŞOK EDİCİ

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Fico’ya düzenlenen saldırının şok edici olduğunu belirterek, “Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun vurulduğu haberi şok edici. Başbakan'a en kısa zamanda geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddete müsamaha gösterilmemeli ve toplumda yeri olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

SLOVAKYA CUMHURBAŞKANI CAPUTOVA: KINADIĞIM ACIMASIZ VE PERVASIZ SALDIRI BENİ TAMAMEN ŞOK ETTİ

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, Başbakan Fico’ya yönelik silahlı saldırıyla ilgili “Bugün Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan ve mümkün olan en güçlü ifadelerle kınadığım acımasız ve pervasız saldırı beni tamamen şok etti. Bu kritik anda kendisine güç ve hızlı iyileşme diliyorum. Düşüncelerim onun ailesi ve yakınlarıyla birlikte” açıklamasını yaptı.

MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI ORBAN: ARKADAŞIM BAŞBAKAN ROBERT FICO'YA MENFUR SALDIRI BENİ DERİNDEN SARSTI

Macaristan Başbakanı Viktor Orban “Arkadaşım Başbakan Robert Fico'ya yapılan menfur saldırı beni derinden sarstı. Sağlığı ve bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz! Tanrı onu ve ülkesini korusun!” dedi.

AVRUPA kOMİSYONU BAŞKANI LEYEN: BAŞBAKAN FİCO’YA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırıyı kınadığını açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, “Başbakan Robert Fico'ya yönelik alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu tür şiddet eylemlerinin toplumumuzda yeri yoktur ve en değerli ortak değerimiz olan demokrasiye zarar vermektedir. Düşüncelerim Başbakan Fico ve ailesiyle birlikte” dedi.

AVRUPA KONSEYİ BAŞKANI CHARLES MICHEL: ŞOK OLDUM

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de saldırı haberiyle şok olduğunu ifade ederek, “Slovakya Başbakanı Fico'nun Handlova'daki Slovak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından uğradığı saldırı haberi karşısında şok oldum. Hiçbir şey şiddeti ya da bu tür saldırıları haklı gösteremez. Düşüncelerim Başbakan ve ailesiyle birlikte” dedi.

Zorlu Holding binasına silahlı saldırı yapıldı

 

Pakistan’da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

 

ABD'de silahlı saldırı: 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)