E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.
TBB’de gerçekleşen mutat toplantının gündemini, bankacılık sektörünün durumu, enflasyon görünümü ve para politikasındaki son dönem gelişmeler oluşturdu.
TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, TCMB ile iletişimin çok iyi bir düzeyde olduğunu belirterek bugünkü faydalı ve yapıcı görüşmeden duyulan memnuniyeti dile getirdi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Başkan Çakar, Sayın Başkandan para politikası uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerini dinlediklerini ve kendisine ve ekibine sektörel gelişmelere dair güncel bilgi sunduklarını ifade etmiştir. Başkan Çakar, toplumsal refah artışı ile kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme için kritik önemde olan enflasyonla mücadeleye olan desteklerini vurgulamış ve Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin beklentilerinin olumlu yönde seyrettiğini belirtmiştir.
Başkan Karahan, 2024 yılının ikinci yarsında dezenflasyonun tesis edileceğini vurgulamıştır. Piyasa mekanizmasının işlevselliği ve makro finansal istikrara yönelik uygulamaların teknik ayrıntılarına değinen Başkan Karahan, “Dezenflasyona yönelik adımlarımızın finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına yansıyacağını öngörüyoruz. Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz. Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır” değerlendirmelerinde bulunmuştur."
TCMB Başkanı Karahan'dan önemli sorulara kritik cevaplar
TCMB Başkanı Karahan: Parasal duruşumuzu korumakta kararlıyız
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Vatandaş hep sıkılaştı da, para baronları sıkılaşamıyor BAŞKAN. Savurgan hükümet sıkılaşamıyor, Bol kepçeden atıyor baronlar topluyor BAŞKAN.
çok sıkılaştırılca TL değer kazanır , faizler yükselir ve borsa gümbürder.Zaten bu hükümetin kayıp ettiği bir ortamda borsa kalmaz.çünkü reis borsayı 200 den aldı 9500 getirdi.Bunu anca sağ görüşlü ve sebest ekonomi piyasası yapanlar ancak başarır.
Maalesef 3-4 yıldır süren bir kriz içindeyiz. 2000 lerdeki krizler bir gecede olup bitmiş ve 1-2 senede toparlanmıştı fakat şimdi süreli bir kriz içindeyiz.
Ecevit saraylar yaptigi icin cikmadi o krizler.abd ye kafa tuttu.degerini bilmedin.bir telefona papaz gondermedi.yapma dedigini yapti.hemde 2 kere.keske basimizda olsada o krizi yasasaydik.ustelik o krizde emekli asgari ucretin uzerinde maas aliyordu.ama size oylesi degil
Sen kriz görmemissin CHP ve bülent ecevit hükümeti zamanında krizi görsen küçük dilini yutar idin.Gecelik faiz % 1000 idi.
Sayın cumhurbaşkanı ve Sayın merkez bankası bürokrasisi Türk milletinin iktisadi faaliyetlerinde aracı olarak kullanılan Lirayı dijital mecralarda ki ödeme işlemleri ve kayıt dışı işlemleri önleme bağlamında her bir vatandaşın ve kurumun DİJİTAL Cüzdan sistemini tanımlayın lütfen. Fast ile ödemeyi bir an önce faaliyete geçirin. Diğer Kart sistemleri ile yapılan ödemelerde komisyonu şirketlerin inisiyatifine bırakmayın, hizmet ve ürünlere yansıtmasınlar.
Çok büzüp sikilastirmanin alemi yok
DAHA FAZLA FAİZ ARTTIRIR İSENİZ İŞVERENLER İŞÇİLERİNİ ÇIKARIRLAR ELLERİNE GEÇEN PARAYI FAİZE DÖVİZE YATIRACAKLARINDAN ÜRETİM AZALIR ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ DERKEN İŞSİZLİĞİN ARTMASININ NEDENİ OLMAYIN
faiz düşürünce de ekonominin düzelmediğini gördük. hala aynı noktadasınız. kamuda tasarruf yok. tarım yok sadece inşaatla bu kadar olur. sonuç değil sebeplerle uğraşılmalı.
borsagundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:22)