E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS yaz aylarında boğa piyasası bekliyor---

UBS yaz aylarında boğa piyasası bekliyor

UBS yaz aylarında boğa piyasası bekliyor
15 Mayıs 2024 - 15:03 borsagundem.com

Mayıs ayının başlamasıyla birlikte üzerindeki kara bulutları dağıtan ABD borsaları yıl sonuna kadar %5’lik bir yükselişe hazırlanıyor olabilir. UBS analistleri boğa piyasasını getirmesi beklenen 4 sebebi de açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları nisan ayındaki dalgalanmaların ardından mayıs ayına hızlı bir başlangıç yaptı. Insider’ın haberine göre UBS analistleri ise geçen ayki borsa dalgalanmalarının bastırılmasıyla birlikte yaz aylarında gerçekleşecek kapsamlı bir rallinin fitilinin ateşlendiğini öngörüyor.

Bankanın salı günü paylaşılan yatırımcı notuna göre S&P 500 bu yılın sonuna kadar 5.500 puana ulaşabilir. Söz konusu boğa piyasası senaryosunun gerçekleşmesi endeksin mevcut seviyesinden %5’in üzerinde yükselmesi anlamını taşıyor.

UBS analistleri ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500’ün %4,5 oranında düştüğü nisan ayında bu senaryonun uygulanabilirliğinin daha zayıf olduğuna dikkat çekti. Zira piyasaları rahatsız eden enflasyonist verilerin saldırısı ve faiz artırımı ihtimalinin seçenekler arasına tekrar girmesi ise endişeleri körüklemişti.

UBS’in Küresel Servet Yönetimi Amerika Baş Yatırım Sorumlusu Solita Marcelli, “Mayıs ayının ilk haftaları ve şu ana kadar olan ‘Goldilocks’ türü makro veriler bu korkuların bir kısmını yatıştırdı: Çalışan ücretlerindeki artışlar enflasyon cephesinde olumlu algılanacak yumuşama belirtileri gösteriyor. Genel ekonomi ise hâlâ sağlam temeller üzerinde görünüyor” dedi.

Dezenflasyon ortamının güçleneceğine dair beklentiler Marcelli’ye göre bu yıl hisse senetlerinin destekleyecek dört ana faktörden biri.

Bununla birlikte nisan ayı üretici fiyat endeksi verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi enflasyon konusundaki iyimserliğe şimdiden meydan okur durumda. Ancak mart ayındaki verilerin daha düşük olarak revize edilmesi yatırımcıların endişelerinin bir kısmını bastırdı.

Marcelli’ye göre fiyat artışlarındaki yavaşlama faiz artırımı ihtimalini giderek daha az gerçekçi hale getirecek. Wall Street’teki birçok yatırımcı bu yıl faiz indirimi olmayacağını düşünüyor. Vadeli işlemler piyasalar ise faiz indirimlerinin eylül ayında başlayacağını öngörüyor.

Hisse senetlerini destekleyecek üçüncü unsursa hisse senetlerinin genişleyen kâr artışının güçlü bir şekilde devam etmesi. Marcelli konuyla ilgili açıklamasında, “İlk çeyrek bilanço sezonu olumluydu. Bugüne kadar şirketlerin %75’inden fazlası tahminleri aştı ve sonuçlar bu yıl için %9’luk bilanço artışı öngörümüzü destekliyor” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Marcelli’ye göre rallinin etki alanı genişlese bile yapay zeka alanında devam eden yatırımlar yukarı yönlü ivmeyi körüklemeye devam edecek.

ABD borsalarında son 30 işlem gününde kamu hizmetleri en yüksek performans gösteren üç sektörden biriydi. Yapay zeka alanındaki yatırımcı heyecanın etkileri de hissedilmeye devam etti. Sektörün %30’u enerji talebine maruz kalıyor ve UBS analistlerine göre teknoloji alanındaki gelişmeler sektörü önemli ölçüde destekliyor gibi gözüküyor.

Marcelli yapay zeka alanındaki gelişmelerin teknolojinin daha ucuz segmentleri de dışlamayacağına dikkat çekti. Marcelli, “Yapay zeka harcamalarının güçlü kalmasını bekliyoruz ve bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi son pazarlarda bir dip oluştuğunu öngörüyoruz. Sektördeki revizyonun piyasanın geri kalanını geride bırakmasıyla teknoloji bilançoları 1Ç raporlama sezonunda şimdiye kadarki en güçlülerden biri oldu” ifadelerine yer verdi

Borsa uzmanı bu güçlü konumun sadece büyük sermayeli Muhteşem Yedili hisselerine has olmadığını da ekledi. Microsoft, Nvidia ve Apple gibi isimlerin dışarıda tutulması durumunda bile teknoloji şirketlerinin kâr beklentilerinin mart ayından bu yana %7 oranında yükseldiği belirtildi.

Üretici enflasyonu piyasaları neden panikletmedi?

 

Wall Street’in kâbusu Gamestop yeniden ralli yapıyor

 

Wall Street’te rekor için tek engel enflasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN15 Mayıs 2024 17:40

    % 5 lik hisse senedi artışı bizim borsamızı asla kesmez çünkü ülkemizdeki enflasyon % 70 olup girdiğin hisse en az %100-200 artmalı.