E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Japonya’da Mart ayında çekirdek TÜFE’nın yıllık %2,4 artması ki bu yavaşlama demek ve fabrika üretiminin Şubat ayında %1,4’lük artış beklentisine karşın, bir önceki aya göre beklenmedik bir şekilde %0,1 düşüş göstermesi, Japonya Merkez Bankası’nın radikal parasal teşvikten çıktıktan sonra faiz oranlarını ne kadar sürede tekrar artırabileceğine dair belirsizliği artırdı.
Ekonomideki bir takım zayıf işaretler, merkez bankasının bir sonraki faiz artırımını yavaşlatmasına neden olabilir ki bu da yatırımcılara yen satmaya devam etmeleri için bir bahane sunmasına imkân verir ve Japon yetkililerin para birimini desteklemek için piyasaya müdahale etmeleri yönündeki baskıyı devam ettirir. Yumuşak Japon enflasyonu ve güçlü ABD enflasyonunun çifte darbesi doları 152 yen’e kadar itebilir ve Japonya’nın kararlılığını test edebilir.
ABD ekonomisi dördüncü çeyrekte önceki tahminlerden daha hızlı büyüdü; bu büyüme, güçlü tüketici harcamaları ve fabrikalar ile sağlık tesisleri gibi konut dışı yapılara yapılan iş yatırımlarının da etkisiyle gerçekleşti.
Geçtiğimiz çeyrekte temel enflasyon baskılarının hafiflediğini de gösteren rapor, ABD merkez bankasının Haziran ayından itibaren faiz indirimine başlayacağı yönündeki beklentileri değiştirmedi. ABD’de dördüncü çeyrek GSYH’ye ilişkin üçüncü tahmininde, gayri safi yurt içi hasılanın geçen çeyrekte yıllık bazda %3,4 arttığını, daha önce bildirilen %3,2 oranından yukarı doğru revize edildiğini gördük.
ABD Merkez Bankası politika yapıcılarından Waller’ın faizleri düşürmek için acelesi olmadığını söylemesinin ardından dolar euro karşısında değer kazandı. 07:55 itibariyle ise son durum da dolar endeksi %0,12 artışla 104,55’e, euro ise %0,37 düşüşle 1,0786 dolara gerilemiş durumda.
MSCI’nın dünya çapındaki hisse senedi göstergesi %0,01 puan düşerek (temelde hiçbir değişiklik olmadan) 782,93’e geriledi. Endeksin ilk çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde kazanç kaydetmesi bekleniyor.
ABD Hazine tahvili getirileri, enflasyon verileri öncesinde hafif yükseliş kaydetti. Gösterge ABD 10 yıllık tahvil getirisi %4,196’dan %4,206’ya yükseldi.
Petrol fiyatları, OPEC+’nın üretim kesintilerindeki seyrini sürdürmesi, Rusya’nın enerji altyapısına yönelik devam eden saldırılar ve ABD’deki azalan sondaj kulesi sayısının ham petrol arzını daraltması beklentisiyle ayı yükselişle kapattı. ABD ham petrolü %2,04 artışla varil başına 83,01 dolara ve brent %1,64 artışla varil başına 87,5 dolara yükseldi.
Bugünün dünya piyasaları için ana olayı, Asya günü sona erdiğinde ve Avrupa’nın ve ABD hisse senedi ve tahvil piyasalarının çoğunun Paskalya nedeniyle kapalı olduğu zaman gelecek olan ABD PCE enflasyon verileri olacak.
BIST100 endeksinde hisselere kendi sektörleri içinde F/K, PD/DD ve FD/FAVÖK çarpanları üzerinden baktığımızda üç kriterde de sektöre göre ucuz olan hisseler ; KCHOL, SAHOL, THYAO, TCELL ve TOASO olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu 5 hisse de model ve izleme portföyümüzde yer almaktadır. Öne çıkardığımız iki hisse olarak THYAO ve TOASO’yu verebiliriz.
Sabancı, 243 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı
Küresel piyasaların gözü Powell'da
Fiyat hareketi güçlü hisseler (29.03.2024)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsagundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:57)