E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÜnlü aracı kurumdan hisse önerileri---

Ünlü aracı kurumdan hisse önerileri

Ünlü aracı kurumdan hisse önerileri
10 Mayıs 2024 - 08:34 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende yaz döneminde öne çıkabilecek sektör ve hisse önerilerini paylaştı

Olağanüstü bir güç ve dayanıklılık döneminin ardından, ABD işgücü piyasasının yumuşamaya başlayabileceğine dair işaretler artıyor. ABD’de istihdam büyümesinin Nisan ayında beklenenden fazla yavaşladığını ve yıllık ücretlerdeki artışın yaklaşık üç yıldır ilk kez %4,0’ın altına düştüğünün açıklanmasının ardından dün de ABD’nin devlet işsizlik yardımlarına ilişkin ilk başvurularının 4 Mayıs’ta sona eren haftada beklenenden fazla 22.000 artışla mevsimsellikten arındırılmış 231.000’e yükseldiğini gösterdi. ABD para biriminin altı para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksi pek değişmeyerek 105,24’te kaldı. ABD faiz oranlarına ilişkin değişen beklentiler doların sürüklenmesine neden olurken, euro gecelik %0,3’lük kazancını korudu ve 1,0778 dolarda kaldı.

İngiltere Merkez Bankası dün faiz indirimlerinin önümüzdeki ay başlamasının önünü açtı ve Başkan Andrew Bailey, BoE’nin faiz oranlarını piyasanın beklediğinden daha fazla indirmesi gerekebileceğini ve bunun 20 Haziran’da yapılması planlanan bir sonraki PPK duyurusuyla başlayabileceğini de sözlerine ekledi.

MSCI’nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerini içeren en geniş endeksi %0,66 yükseldi ve hafta boyunca neredeyse %1’lik bir artışa doğru ilerliyor, Çin  CSI300,%0,14 yükselirken, Hong Kong Hang Seng Endeksi sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşarak %1,4 yükseldi. Bunda ki ana etmen; Çin’in ana karadaki bireysel yatırımcıları Hong Kong hisse senetlerine yatırımlarından dolayı temettü gelir vergisinden muaf tutabileceği haberler oldu.

Şimdi de geçen gün bir kısmını verdiğimiz, hafta sonu yayınlanacak yazımızın Borsa ile olan kısmına verdiğimiz cevaplara ve beklentilerimize geçelim.

Yaz dönemi için yatırımcılara nasıl bir yatırım stratejiyle hareket etmelerini tavsiye ediyorsunuz? Temkinli ve defansif mi olunmalı, risk yüksek mi tutulmalı?

Yaz dönemi için riskin yüksek tutulmasını daha uygun buluyoruz. Zaten mevduat yatırımcısı %55-60 bandında olan mevduat faizlerinden memnun, kur tarafında da  zaten 1,5 aydır stabil bir hareket var ve bu yıl enflasyon kadar artmayacağı da bekleniyor. Ekonomiye yönelik beklentilerin de güçlü olması da hisse tarafını ön plana çıkarıyor. Bunun yanında cds primlerimizdeki düşüş beklentisi de yatırımcının eurobond’lara yönelmesini sağlayabilir.

Hisse tarafında önerileriniz neler? Yaz döneminde öne çıkabilecek sektör ve hisseler hangileri olabilir?

CDS primlerindeki gerileme, swap hattına yönelik beklentiler, yılın ikinci yarısına doğru aktif tarafının getirisinde yaşanacak iyileşme sonucunda net faiz marjına yönelik toparlanma beklentisi, swap maliyetindeki azalışla ticari kar üzerindeki baskının hafifleme sürecine girmesini beklememiz nedeniyle Bankacılık sektöründe de AKBNK- TSKB – YKBNK buz sezon ön plana çıkacak hisseler olmasını beklemekteyiz.

En güçlü sezonun başlaması nedeniyle genel olarak turizm ve havacılık hisselerine  yönelim olacaktır. TAVHL, THYAO, PGSUS

Benzer şekilde son 1 yıldır iyi performans gösteren bilişim ve teknoloji sektörün de yazılım bazlı olanların  bu dönemde güçlü kalmasını beklediğimiz sektörlerden.

Telekom sektörü TCELL, ve Cari Net Aktif değerlerinin fırsat sunduğu Holdingler yaz sezonunda ön plana çıkmasını beklediğimiz sektörlerdir. SAHOL, KCHOL , ALARK.

BİST, 10.000’i geçti. Bu yükselişi nasıl yorumlarsınız, devamı gelir mi? Yükselişin ne kadar kalıcı olacağı hangi şartlara bağlı? Yaz dönemi için endeks beklentiniz nedir?

Beklenen bir gelişme hatta biraz geç bile geldik diyebiliriz. Buradaki ana etmen seçimden önce TCMB’nin nasıl bir aksiyon alacağıydı ve yatırımcı bekleme modunda kalmayı tercih etti. Karalılığı görünce de piyasa olması gereken yere yavaş yavaş geldi.

Hem yılın ikinci çeyreğinin son dönemine hem de Haziran ayına yönelik beklentilerin güçlü olması yaz sezonunda piyasaya ilginin daha da artmasına imkan verecek ve endeksi 12,000- 12,500 bandında göreceğiz beklentisindeyiz.

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

 

Petrol fiyatları haftalık kazanç rotasına girdi

 

Günün önemli şirket haberleri 10/05/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UFUK KUVAN11 Mayıs 2024 00:25

    Öneriler hep aynı. Belli bir kalıplaşmış hisseler var sezonu gelince hemen paylaşılıyor. 600 hisseden toplasan 10-15 hisse hep aynı şekilde sezonu gelince öneriliyor. O kadar şirket içinden sadece bunlar mı önemli? Bir sürü kaliteli şirketlerimiz de var. Artık kendinizi aşın. Tamam bunları da önerin ama farklılıkta olsun artık.