E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıVadeli işlemlerde buğday fiyatı 9 ayın zirvesinde---

Vadeli işlemlerde buğday fiyatı 9 ayın zirvesinde

Vadeli işlemlerde buğday fiyatı 9 ayın zirvesinde
28 Mayıs 2024 - 10:26 borsagundem.com

Buğday fiyatında yeni rekorlar kırılmaya devam ediyor. Rusya'da yaşanan kurak hava koşulları dolayısıyla hasatta yaşanan sıkıntılar ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ortaya çıkan arz endişeleri fiyat artışlarını destekliyor.

CME vadeli buğdayının Asya'da bu sabah gerçekleşen işlemlerinde fiyat yüzde 3,3 artarak dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Temmuz vadeli buğday 7,20 dolar/bushel seviyesini görürken, şu sıralarda 7,12 dolar seviyesinde.

Analistler son haftalarda en büyük ihracatçı Rusya için üretim tahminlerini düşürürken, Ukrayna rekor düzeyde kurak bir mayıs ayına doğru ilerliyor. Batı Avustralya'daki tarihi düşük yağışlar da tedirginliği artırıyor.

ABD Tarım Bakanlığı, küresel buğday stoklarının önümüzdeki sezon dokuz yılın en düşük seviyesine gerileyebileceğini tahmin ederken, hedge fonları Amerikan piyasasındaki net düşüş bahislerini azaltıyor. Öngörü, Paris'teki buğday vadeli işlemlerinin Mart 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının ardından geldi.

IKON Commodities'in CEO'su Ole Houe, rallinin kısmen yetiştiricilerin tozun yatışmasını beklerken stoklarını tutmalarından da kaynaklandığını söyledi. "Yetiştiriciler tüm güce sahip ve bunu acımasızca kullanıyorlar," diyen Houe, satmaya karar verdiklerinde talebin hızla azalabileceğini de sözlerine ekledi.

Tarım emtia fiyatlarında 'yağış ve kuraklık' endişesi

 

ABD verileri sonrası emtia piyasasında sert yükseliş

 

Buğday fiyatı 1 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)