E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYendeki düşüş korkutuyor---

Yendeki düşüş korkutuyor

Yendeki düşüş korkutuyor
20 Mayıs 2013 - 07:14 borsagundem.com

Japonya Ekonomi Bakanı Amari, son 6 ayda yüzde 21 değer kaybeden yendeki daha fazla düşüşün olumsuz etkilerinin olacağını savundu

Dolar karşısında son 6 ayda yüzde 21 değer kaybeden yendeki daha fazla zayıflamanın olumsuz etkilerinin olacağını savunan Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, yüksek tahvil faizi beklentisine ilişkin endişelerin sinyalini verdi.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin deflasyonla mücadele etme vaadi ve Japonya Merkez Bankası'nın aylık tahvil alımlarını ikiye katlamasından bu yana yen, son 6 ayda 16 önemli para birimi karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Yen için hangi seviyenin en uygun olduğunu söylemekten kaçınan Amari, eğer yen çok fazla zayıflarsa olumsuz etkilerin kontrol altına alınmasının gerekeceğini belirtti. Yen 17 Mayıs'ta dolar karşısında 103.31'den Ekim 2008'den bu yana en düşük düzeyine işaret etti ve bugün Tokyo saati ile 8:30'da yüzde 0.4 değerlenerek 102.80'den işlem gördü.
Yendeki aşırı kazançların büyük miktarda düzeltmeden geçtiğinin söylendiğine dikkat çeken Amari, "Eğer yendeki kayıplar artarsa, insanların hayatları olumsuz etkilenecek. Bunu minimum düzeye çekmek bizim görevimiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)