E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYükselen bakıra 'güçlü dolar' baskısı---

Yükselen bakıra 'güçlü dolar' baskısı

Yükselen bakıra 'güçlü dolar' baskısı
29 Mayıs 2024 - 08:41 borsagundem.com

Bakır, Çin görünümü nedeniyle arttı, güçlü dolar ve yüksek stoklar kazancı sınırladı

Bakır fiyatları, Çin'den gelen talebin iyileşeceği beklentileri üzerine yükselirken, istikrarlı ABD doları ve artan stoklar yükselişleri sınırladı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.13'te %0,5 artışla 10.556,50 dolar/tona yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz ayı bakır kontratı, %0,3 artışla 85.020 yuan/tona (11.729,81 dolar) çıktı.

Çin'in emlak sektörünü desteklemeye yönelik son önlemleri bakır talebi beklentilerini artırdı. Şanghay da dahil olmak üzere bazı mega şehirler, ev alıcıları için minimum peşinat oranlarını düşürdü ve bazı kısıtlamaları gevşetti.

IMF bugün Çin'in ekonomik büyümesine ilişkin tahminini, "güçlü" bir ilk çeyreğin ardından bu yıl için %4,6 olan önceki tahminden %5'e yükseltti.

Öte yandan doların güçlü kalması, güçlü üretim ve zayıf fiziki talep nedeniyle Çin'de artan stoklar da piyasa üzerinde baskı yarattı.

Altın fiyatlarında yatay seyir

 

Petrol Orta Doğu'da artan gerginlikle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)