Ana SayfaŞirket HaberleriGenel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu---

Genel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu

7 / 10
Genel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu
27 Mart 2014 - 11:38 www.borsagundem.com

“BİR MAĞAZADA HAYIR, DİĞER MAĞAZADA EVET”

-Özellikle son günlerde GSM firmaları tarafından başlatılan yerli telefon ve tablet ürünleri, uygun fiyatları ile tüketicinin tercihi olabilir mi?

Arif Bayraktar:   Bir kere bir Türk insanı olarak bu işi önemsiyorum onu söyleyeyim. Türkiye’de cep telefonunun ve tabletin yapılması çok önemli bir şey. İlerisi için pazarın geldiği nokta açısından da çok önemsiyorum. Ancak Samsung, İphone çok güçlü. Bu biraz hacim işi. Sadece Türkiye’ye bakmamaları lazım. Bunu dünyaya nasıl satılabiliri düşünmeleri lazım. Eğer öyle olursa fiyat ve performans doğru bir yere oturabilir. Vestel'in de bu bağlamda üretimi başladı. Hatta yurt dışındaki fuarlarda çok güzel sergiliyorlar.  Ama dediğim gibi tek Türkiye’yi düşünmemeleri lazım. Bu iş için artık Türkiye değil dünyaya bakmamız lazım. Türkiye bu aşamaya geldi geliyor. Bu 2023 hedeflerini sahiden çok olumlu buluyorum. 500 milyar dolar ihracat. Bunun içinde kesinlikle teknoloji olması lazım. Bunun olabilmesi için de bilgisayar sektöründe çip üretiminin Türkiye’de başlaması lazım.

Bakın Fatih Projesi'nde, Türkiye’de üretim şartı tabletlerde hakikaten çok önemli. Türkiye’de teknolojinin üretilmesi anlamında bir ilerleme var bunun tüm samimiyetimle söyleyebilirim.

-Taksit yasağında GSM şirketlerinin 24 aya kadar taahhütlü satıyor olmalarını nasıl karşılıyorsunuz? Teknoloji marketleri olarak bir girişiminiz olacak mı?

Arif Bayraktar:  Bir kere her şey eşit şartta olması lazım. O manada bir eşitsizlik yapan bir unsur o. Ben bu konuyu birkaç yerde paylaştım. Bir mağazada hayır, diğer mağazada evet olmaz. Bu rekabet ortamında bana göre bu uygulama haksız rekabet gibi görünüyor. Bence belli bir sınırları olmalı diye düşünüyorum...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)