E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem86 Türk'ün sığındığı cami bombalandı---

86 Türk'ün sığındığı cami bombalandı

86 Türk'ün sığındığı cami bombalandı
12 Mart 2022 - 13:10 borsagundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde 86 Türk'ün sığındıkları Süleyman Camisi'nin Rus güçleri tarafından bombalandığını açıkladı. Cami dernek başkanı Hacıoğlu ise camide hasar ve yaralı vatandaş olmadığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken dün akşam saatlerinde Ukrayna’nın Mariupol kentinde 34’ü çocuk 86 Türk’ün sığındıkları Süleyman Camisi’nde mahsur kaldıkları açıklanmıştı.

Bugün Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus kuvvetlerinin Mariupol’da Türk vatandaşlarının sığındığı camiyi bombaladığı aktarıldı.

Reuters haber ajansının Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’ne dayandırdığı haberde caminin içinde 34’ü çocuk olmak üzere toplam 86 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bulunduğu kaydedildi.

Habere göre Büyükelçilik, yerel kaynaklara dayanarak “kentte sabah erken saatlerden itibaren cami dahil, şehre Rus topçu ateşinin sürdüğünü” bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Roksolana’nın (Hürrem Sultan) Mariupol’deki camisi Rus işgalciler tarafından bombalandı” denildi. Türkiye vatandaşları da dahil olmak üzere 80’den fazla yetişkin ve çocuk bombardımandan saklanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıların ardından ölen veya yaralanan olup olmadığı açıklanmadı.

DERNEK BAŞKANI ANLATTI

CNN Türk canlı yayınına bağlanarak bölgedeki son durumu anlatan Kanuni Sultan Süleyman Cami Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu ise şunları söyledi:

"Mariupol’de 86  Türk vatandaşımız ve onların akrabaları var; bunların 30'u camide bekliyor. Tahliyeler bugün yapılacak, otobüsler yolda. Caminin 700 metre ilerisine bir roket düştü, ilerideki mahallelerde çatışmalar var. Camide şu anda bir hasar yok. Vatandaşlarımız içinde yaralı yok. Kara yolu ile yapılacak tahliye işlemleri, rotamız belirli ancak şu an söyleyemem." 

CAMİNİN İMAMI AÇIKLAMIŞTI

Kuşatma öncesi açıklamalarda bulunan caminin imamı Mehmet Uce, cami binasının sağlam olduğunu ve bodrum katına gıda stokladıklarını söylemişti.

Habere göre, Türkleri tahliye etmek için gönderilen iki otobüsün geçen haftadan beri beklediğini, insani koridor oluşturma girişimlerinin başarısız olduğunu aktarıyor.

Çocuğu, eşi ve dört akrabası camide olan İsmail Hacıoğlu, patlamaların camiye yaklaştığını ve caminin hedef olmasından korktuklarını söylüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HirozaKi13 Mart 2022 03:18

    Ukrayna zorlan turkiyeyi savasa sokmaya calisiyor

  • Hehe12 Mart 2022 17:01

    Suriyede ozel Kuvvet taburu vurulurken agzini acamayanlar buna mi ses cikaracak bundan guzel komedi olur baska da birsey olmaz

  • baran13 Mart 2022 08:33

    Bak bay  mal!  Hiç bir insanın ölümü komedi değildir. Şehitlere imreniriz kötülerden ibret alırız.  Cahillik paçalarından akıyor.   Senin hangi sözünü alıp düzeltmeye kalksak vıcık  vıcık cehalet akıyor.  Ne demişler vermemiş Halık neylesin Mahmut.  

  • Hehe12 Mart 2022 21:57

    Sende bedelli millyetcilerdensin herhalde baroş

  • baran12 Mart 2022 18:44

    IQ su düşük  nasıl bir nik bu bay zübük.

  • algı12 Mart 2022 16:24

    işiniz gücünüz yalan yanlış algı

  • Baran12 Mart 2022 15:08

    Cami nin 700 m. yakınına bomba düşmüş!  Cami yerinde duruyor.  Ölen yaralanan yok. Münafık alçaklar üzülmüş olabilirsiniz.  Haberiniz olsun. 

  • asena12 Mart 2022 14:25

    allah belanı versin katil putin

  • arkın12 Mart 2022 13:38

    Ukrayna’danın Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu:“Ruslar bombardıman yapıyor. Dün camiiye 2 km mesafedeki Peşenka bölgesine ve camiinin 700 metre mesafesine bir bomba düştü.”

  • Ben12 Mart 2022 13:25

    Rusya, cin ve kuzey kore hatti abd'nin batisini kusatarak buyuk bir tehdit halinde duruyor. Turkiye'nin guneyinde teror devleti kurmak abd'yi korumayacak. O politika buyuk bir Turk nufusa sahip rusya ve cin ulkeleriyle Turkiye'yi daha da yakinlastirir. Cunku rusya ve cinin ic guvenlikleri acisindan Turkiye ile yakin iliskiler kurmalari buyuk oneme sahip.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Mart 2022 13:18

    VAHŞİ ve ALLAH'sız   RUSYA...........

  • Ahmet Özbir12 Mart 2022 14:30

    Dostumuz Putin hakkında öyle konuşma, reis kızar

  • Mucise Reis ;)12 Mart 2022 13:17

    onca akıllı roketler füzeler, gelişmiş dünyanın en modern silahları = ruslar ne oldu ? ibadethane bombalandı :D ya bu akdamrı ilkel, işid gibi bir orduya sahipsiniz? asıl problemler orta doğunun pkk ypg işid ırak vb paralı askerlei ile yaşanacak. insanlık suçları başlayacak. Bu iş bir çok devlet vatandaşının zarar görmesine ve diğer miletlerinde rusya karşıdı olmasına vesile oalcak Rusya kritik hata yapabilir. taşıma askerler savaşçı sapıklar yüzüne. putin  ve rusya büyük sınav verecek gibi.

  • Ahmet özbir12 Mart 2022 14:30

    Dostumuz Putin hakkında ileri geri konuşma, reis kızar